Pitäisikö ihmisen välttää eläinrasvoja – äidinmaito?

”Eetteri” on tulvillaan neuvoja välttää eläinrasvoja. Voi on kuulemma
tappavaa myrkkyä ja sen sijaan pitäisi käyttää margariinia. Jos joku erehtyy juomaan maitoa, niin sen pitäisi olla rasvatonta – tai ainakin kevytmaitoa.

Jos joku tekee niin kauhean teon, että syö makkaraa, niin ainakin pitäisi lukea huolella tuoteseloste ja valita sellainen makkara, jossa on mahdollisimman vähän rasvaa – kuuluu opetus.

Onkohan näissä neuvoissa ja opetuksissa järjen häivääkään?

Otetaan esimerkiksi ihmislapsen (vauvan) elämän tärkeimmät kuukaudet – synnytyksen jälkeinen aika.

Pitäisikö laatia laki, tai vieläkin mieluummin EU-direktiivi, jossa ankaran rangaistuksen uhalla kiellettäisiin äitiä imettämästä omaa lastaan äidinmaidolla?

Miksi?

No, siksi että äidinmaito sisältää hyvin runsaasti eläinrasvoja.

Jos ollaan loogisia loppuun saakka ja noudatetaan ”eläinrasvakieltoa” niin pitäähän vauvojakin suojella eläinrasvalta – eikö niin?

Eli äidit pitäisi lypsää ja lähettää äidinmaito meijeriin, jossa siitä poistettaisiin kauhea myrkky (eläinrasva) ja vasta sitä kurria saisi juottaa vauvalle.

Tai sitten pitäisi miettiä, että onkohan ne eläinrasvat sittenkään
haitallisia ihmiselle.

Ainakin itse vedän surutta paksulti voita ruisleivälle ja yleensä myös rasvaista makkaraa tai juustoa – muuten palvikylki (melkein pelkkää
eläinrasvaa) on hyvää leivän päällä tai paljaaltaankin. Ei tulisi mieleenikään käyttää rasvatonta tai kevytmaitoa jos vaan mitenkään on saatavilla täysmaitoa. Onpa se kaurapuurokin hyvää täysmaitoon
keitettynä – puhumattakaan siitä miten hyvä juoma täysmaito on.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu