Tuuli ei häiritse tuulivoimapuiston käyttöönottoa – on pakkasta

Suomessa kulutetaan nyt sähköä ihan mukavasti, uutta Tornion tuulivoimapuistoa otetaan parhaillaan käyttöön – vaan kun sattuu olemaan kiva pakkaskeli, niin ei tietenkään tuule.

18.2.2011 klo 7.36 Suomessa kulutettiin sähköä 14745MW teholla, sähköä tuotiin ulkomailta nettona 2914MW teholla. Lämpötila Helsinki -25, Jyväskylä -33, Oulu -31, Rovaniemi -36.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuten oheisesta kuvasta näkyy, niin Kemi-Tornion alueella EI tuullut, että tuulivoimalat olisivat voineet tuottaa sähköä valtakunnanverkkoon – ei tosin tuullut Oulussa, Inarissa, Vaasassa, eikä Vantaallakaan (kaikista kuvaparit tallella).

Lisää kuvapareja löytyy täältä:

http://jput.fi/Pakkasella_ei_tuule.htm

Ei vaan näy menevän perille, ettei Suomeen kannata rakentaa lisää tuulivoimaa KUN juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä kaikkein eniten, niin EI tuule tarpeeksi, että tuulivoimalat tuottaisivat sähköä nettona valtakunnanverkkoon. Tuulivoimaloiden koneistojen lämpimänä pitäminen sen sijaan kuluttaa sähköä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu