Mikä on lisäaine? Miksi ei syödä perusruokaa?

Kun syön alunperin taatusti täysin lisäaineetonta hirvenlihaa, niin en toki syö yleensä sitä sellaisenaan. Paistinpannulla on voita, ripautan suolaa ja lisään myös aavistuksen verran myllystä mustapippurirouhetta. Tuliko lisättyä jo ainakin kolmea lisäainetta?

Kun säilön vaikka puolukkaa, mustikkaa, tai mustaherukkaa, niin lisään sokeria (en mitään muuta) – taas tuli lisäainetta mukaan. No pakastettuihin tyrnimarjoihin en lisännyt mitään – tulipa syötyä jotakin ilman lisäainetta – hurraa.

Peruna tarvitsee kaverikseen suolaa – ei niitä muuten syö erkkikään – taas lisäaine?

Minusta keitetty kananmuna on parhaimmillaan ketsupin kera – vaan oiskoon siihen ketsuppiin lisätty jotakin lisäaineita? Ei kiinnosta pätkääkään. Kun on hyvää, niin syön – yrittäköönpä joku kieltää.

Sieniä säilön marinadiin – taas sokeria, suolaa, mustapippurirouhetta ja etikkaa. Säilön ja syön – vaikka henki menisi. Ai niin, se henki taitaa mennä joka tapauksessa. 🙂

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu