Laiminlyönti laiminlyönnin perään – "saatanan tunarit"

Ydinvoiman vastustajat saivat agitointiin loistavan mahdollisuuden, kun ”saatanan tunarit” eivät huolehtineet, että Fukushiman voimalassa olisi ollut sähköä jäähdytyspumppujen käyttämiseen.

Kun tsunami tuhosi sähköverkon ja varagenerattorit, niin sinne olisi pitänyt vaikka varastaa (tai pyytää arameijalta lainaksi) dieselgeneraattoreita jostakin – ja kykeä ne pyörittämään pumppuja vaikka rautalankaa ja erkkaria käyttäen.

Kun se sähkönsyötön palauttaminen (aikaa oli noin 8 tuntia) laiminlyötiin niin olisivat sitten heti käyttäneet palopumppuja huolehtimaan, että kaikissa käytetyn polttoaineen jäähdytysaltaissa olisi taatusti riittänyt vettä ja kaikissa reaktoreiden paineastioissa riittää vettä.

Kun siitäkään ei huolehdittu, niin sitten ne vedenpudotuskopterit olisi pitänyt ottaa käyttöön ENNEN säteilytason kohoamista vaaralliseksi (paikallisesti lähietäisyydellä).

Kun siitäkään ei huolehdittu niin viimeistään nyt se vedenpudotus on hoidettava tehokkaasti.

Varmennetun sähkösyötön palauttaminen koko Fukushiman ykkösvoimalan alueelle on edelleen erittäin tärkeää. Kuka tietää milloin tulee seuraava järistys ja tsunami. Toimikaa!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu