Mitä Libyassa tapahtuu ja miksi?

Melkoinen osa libyalaisista nousi kapinaan diktaattoriaan vastaan haluten demokratiaa – aivan kuten tapahtui Tunisiassa ja Egyptissä. Tunisian ja Egyptin diktaattorit luopuivat vallastaan, mutta Libyan hullu diktaattori alkoi tappamaan kansalaisiaan sotajoukkojensa avulla.

YKn turvallisuusneuvosto valtuutti ”liittoutuneet” lopettamaan tämän tappamisen mm. lentokieltoalueen avulla. Arabimaat olivat laajasti päätöslauselman takana.

Gaddafin hallinto valehteli ensin, että se noudattaa aselepoa, mutta käytännössä jatkoi hyökkäyksiään ”kapinallisia” vastaan – tappaen viattomia siviilejä.

Länsimaat suorittivat joitakin ilma-iskuja lopettaakseen Gaddafin jengin rikokset.

Länsimaat EIVÄT miehitä Libyaa, eivät varasta Libyan öljyä, tms. vaan poistuvat alueelta kun tilanne rauhoittuu. Kyseessä EI siten ole mikään imperialistinen hyökkäys Libyaan.

—–

Venäjä sen sijaan hyökkäsi Tshetsheniaan kahdesti aloittaen Tshetshenian vastaiset imperialistiset valloitussodat. Venäjä miehittää edelleen valtaosaa Tshetsheniasta, mutta sota jatkuu laajenneena Pohjois-Kaukasian alueelle ja laajemmallekin.

Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 2008 yrittäen valloittaa salamasodalla koko Georgian. Venäjä epäonnistui yrityksessään, mutta miehittää edelleen Georgian Abhasiaa, ns. Etelä-Ossetiaa ja Akhalgoria. Venäjä rikkoo edelleen törkeästi Medvedevin allekirjoittamaa aseleposopimusta. Venäjän toiminta on selvää imperialismia.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu