Stressitesti ydinvoimaloille

Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden jälkimainingeissa vaaditaan melko yleisesti ydinvoimaloille ”stressitestejä”. Ydinvoiman tuottajilla ei tunnu olevan mitään stressitestien toteuttamista vastaan.

Pankeille tehdyt stressitestit eivät paljastaneet kaikkia ongelmia, joten nyt on tulossa uudet tiukemmat stresstestit.

Millainen sen ydinvoimalan stressitestin oikein pitäisi olla, ettei sitä tartte ihan heti tehdä uusiksi tiukempana?

Voitaisiin esimerkiksi käynnissä olevan ydinvoimalan yhteys sähköverkkoon katkaista yllättäen räjäyttämällä kaikki linjat, kaapelit, ja varalta vielä mastotkin tuusan nuuskaksi – niin, ettei jäisi yhtään piuhaa ehjäksi.

Sitten pitäisi ainakin viikon verran estää asevoimin – hyökkäysvaunuja, konekivääripesäkkeitä, miinakenttä – ketään korjaamasta niitä linjoja tai tuomasta ulkopuolista varavoimaa ydinvoimalan alueelle. Myöskään yhtään paloautoa, palopumppua tai vastaavaa ei saisi missään nimessä tuoda ydinvoimalan alueelle.

Sitten katsottaisiin mitä tapahtuu. Jos laitoksesta ei ole kahteen viikkoon päässyt minkäänlaista säteilyvuotoa ympäristöön, niin sen voitaisiin katsoa läpäisseen stressitestin.

Nauru

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu