"Sankarit" kytkivät hälytyksen pois – sairaalaan

Nyt alkaa olla mahdollisuus rekonstruoida miksi kaksi Fukushiman sähkötyöläistä joutui sairaalaan. Alustava oletus:

1. Kun ”saatanan tunarit” eivät huolehtineet voimalalle varavoimaa, eivätkä huolehtineet veden  saannista jäähdytykseen, niin Fukushiman I voimalan 3. yksikön käytettyjen polttoainesauvojen jäähdytysaltaan vedenpinta laski niin alas, että polttoainesauvanippuja pääsi ylikuumenemaan ja päästämään radioaktiivisia ainesosia ympäristöön.

2. Kun altaaseen viimein hätäkeinona ammuttiin vettä vesitykillä, niin voimakkaasti radioaktiivista vettä esiintyy sitten siellä sun täällä sen 3. yksikön alueella (minun oletus).

3. Nämä sähkötyöntekijät tekivät työtään 3. yksikön alueella ilman kumisaappaita, joten jostakin kohtaa he onnistuivat saamaan korkea-aktiivista vettä housunlahkeilleen.

4. Heillä oli käytössään säteilymittari – mutta kun se alkoi hälyttämään, niin he arvasivat, että se mittari reistailee ja hälyttää ihan turhaan ja jatkoivat muina miehinä työtään.

5. Niinpä se korkea-aktiivinen vesi pääsi vaikuttamaan heidän jalkoihinsa niin pitkän aikaa, että he saivat säteilystä melkein niin suuren annoksen kuin on luvattu raja (250 mSv).

—–

Eli sekin säteilyonnettomuus oli tunarointia tunaroinnin jälkeen. No, mitään vakavaa loukkaantumista ei onneksi siltikään tapahtunut.

Fukushiman ”tunarointi tunaroinnin jälkeen” seurauksena on edelleen kuolleita 0 – vaikka valtava maanjäristys ja mahtava tsunami aiheuttivat seudulla suuruusluokkaa 20 000 kuolemantapausta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu