Äänestäminen kannattaa – annettu ääni vaikuttaa

Jotkut ajattelevat, ettei ole yhtään sellaista sellaista puoluetta, jota kannattaisi äänestää. Jotkut toiset saattavat ajatella, ettei ehdokkaista löydy yhtään sellaista ehdokasta, jota kannattaisi äänestää. Sellaisiakin tekosyitä saattaa löytyä, ettei se äänestäminen muka vaikuta mihinkään.

No, Venäjällä vaaleilla ei ole ollut eikä ole merkitystä – diktatuuri, mikä diktatuuri ja vaalit ovat vain absurditeatteriesitys nimeltään vaalit.

Suomessa kuitenkin äänestäjät ihan aikuisten oikeasti valitsevat Suomelle esimerkiksi eduskunnan ja se eduskunta on Suomessa ylin päättävä elin – määrää lopulta mitä tehdään  ja miten tehdään. Vaalivoittajat pääsääntöisesti pääsevät myös päättämään millainen hallitus Suomeen tulee – hallitus taas vastaa operatiivisesta toiminnasta, eli mitä minäkin hetkenä tehdään, niin kauan kun hallituksella on eduskunnan tuki takanaan.

Niinpä kehoitan kaikkia äänioikeutettuja suomalaisia etsimään edes kaikkein vähiten huonon puolueen ja vähiten huonon ehdokkaan – ellel mielestään voi löytää hyvien joukosta parasta – ja käymään äänestämässä. Vain äänestämällä voi vaikuttaa – äänestämättä jättäminen tai tyhjän lipun (hylättävän lipun) pudottaminen EI vaikuta yhtään mihinkään.

Ajatelkaa vaikka sitä, että äänestämällä voitte vaikuttaa siihen, ettei kaikkein surkeinta vaihtoehtoa valita.

—–

Kokoomus muuten ajaa kaikkien suomalaisten etua – Kokoomus EI ole minkään hiekkalaatikkoporukan etujärjestö.

Parhaillaan on käynnissä ennakkoäänestys – käyttäkää mahdollisuutta hyväksenne – ennakkoäänestyksessä voitte äänestää missä hyvänsä (ei tarvitse olla kotipaikkakunnallaan).

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu