Vaalit – melkoinen sirkus myös Suomessa – miksi?

Ihmettelen ”kauhiasti” miksi vaaleista on muodostunut tällainen sirkus Suomessa? Eikös meidän suomalaisten pitänyt olla kylmäverisiä käytännön ihmisiä?

Eikös meidän pitäisi valita ehdokkaamme kylmän viileästi sillä perusteella että hän meidän mielestämme ajaa parhaiten rakkaan Isänmaamme Suomen ja kaikkien suomalaisten etua?

Pitäisi miettiä miten Suomen kilpailukykyä parannetaan globalisoituvassa maailmassa – jos kilpailukykymme heikkenee se tarkoittaa työttömyyden kasvamista ja elintasomme alenemista. Jos taas Suomen kilpailukyky kasvaa, silloin työttömyys vähenee ja elintasomme kasvaa.

Toinen hyvin tärkeä asia on, että pitkällä tähtäimellä emme saa ”syödä enemmän kuin tienaamme” – eli emme saa velkaantua. Suhdannevaihteluita pitää tietenkin tasoittaa siten, että laskusuhdanteessa otetaan velkaa järkeviin investoiinteihin, ettei työttömyys kasva liikaa, mutta noususuhdanteen aikana sitä velkaa pitää maksaa pois, ettei ylivelkaannuta.

Kolmas tärkeä asia on, ettei anneta nuortemme syrjääntyä ja muutenkin huolehdimme toisistamme – mm. Suomen hyväksi työskennelleistä vanhuksistamme.

—–

Tähän saakka olemme varmaankin lähestulkoon yksimielisiä?

Entäpä ne keinot?

Nyt tarvitaan sitä kylmäveristä harkintaa tiedon, eikä tunteiden pohjalta.

1. Suomen kilpailukykyyn vaikuttaa mm. nämä seikat hyvin voimakkaasti:

a) Energian hinta, eli pitää suosia ydinvoimaa ja vesivoimaa, eikä yrittää kerätä rahaa energiaveroilla;

b) kohtuullinen tuloverotus, eli tuloverotuksen suunnan pitää olla laskeva;

c) kohtuullinen yhteisövero (yritysvero), eli yhteisöveron suunnan pitää olla laskeva;

d) kohtuullinen pääomatulovero, että Suomeen yleensäkään sijoitetaan;

e) kohdat b-d tarkoittavat käytännössä, että meidän pitää purkaa turhaa byrokratiaa ja potkia turhakkeita johdosta ja ”asiantuntijatehtävistä” pellolle – ettei tarvitse ajaa alas tarpeellisia palveluita;

f) kaikenkarvaisia maksuja ei saa keksiä korvaamaan veroja – ei sillä ole väliä millä nimikkeellä verotetaan – myös kokonaisveroasteen pitää olla kohtuullinen.

2. Pitäisi olla kaikkein tyhmimmällekin selvää, että menojen pitää olla alhaisempia kuin tulot – keskimäärin suhdannevaihtelusyklin ylitse. Siksi pitää kyetä priorisoimaan menot, että saadaan menot pysymään riittävän alhaisina. Se EI ainakaan tarkoita, että palkataan lisää oman puolueen kavereita istumaan tyhjäntoimittajina ”vihreille oksille”.

3. Tämä pykälä tarkoittaa, että meidän on tehtävä kaikkemme, että työn tekeminen on aina kannattavampaa kuin hakea toimeentulonsa jostakin tukiaisista. Se tarkoittaa myös sitä, ettemme saa kasvattaa niitä kaikenkarvaisia tukiaisia, sellaisille ihmisille jotka kykenevät työn tekemiseen, niin korkealle, että he sanovat ei kun tarjotaan rehellistä työtä. Kun työkykyinen ihminen vieraantuu työstä, niin se on sitten menoa sinne, mistä ei ole yleensä paluuta kaidalle tielle. Kun me pelastamme suomalaisia tältä vieraantumisen tieltä, niin se samalla tarkoittaa sitä, ettei Suomeen tarvitse tuoda mamuja tekemään työtä. Pitäkäämme Suomi – rakas isänmaamme – suomalaisena.

—–

Miettikää äänioikeutetut tarkkaan mikä puolue ja ehdokas olisi mielestänne paras täyttämään nämä tärkeät kriteerit. Minun nähdäkseni se puolue on Kokoomus. Vasemmistolainen politiikka johtaa kurjistumiseen, sillä juuri sitä vasurit haluavatkin – että heillä olisi enemmän äänestäjiä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu