Suomalaiset ovat pääsääntöisesti harkitsevia ja järkeviä

Suomalaiset ovat pääsääntöisesti harkitsevia ja järkeviä – toivotaan, että ovat myös näissä vaaleissa.

Tietenkin jokaisessa populaatiossa on myös vähemmistönä erilaisia kahjoja.

Suomalaisten joukosta löytyy pienehkö määrä punikkeja joiden valtaanpääsy olisi onnettomuus Suomelle – onneksi punikkeja on kuitenkin niin vähän, että ne voidaan pitää kurissa. Ikivanha sanonta, jonka mukaan nälkä on punikki tarkoittaa käänteisesti sitä, että kun Suomessa kenenkään ei ihan aikuisten oikeasti tarvitse nähdä nälkää, niin siten punikkien kannatuskin pysyy siedettävänä.

Vihreitä, jotka yleensä ovat alkuperältään punikkeja, löytyy myös marginaalinen joukko, jotka aikaansaamastaan suuresta metelistä huolimatta eivät ole erikoisen  suuri uhka Suomelle, eikä suomalaisille. Voitaneen pitää vihreitä eräänlaisina vahinkoeläiminä.

Jotkut pitävät persuja uhkana – minä en. Persut ovat melkoisen heterogeeninen joukko. Huomattava osa heistä on ihan isänmaallisia suomalaisia, joka näkyy mm. positiivisena suhtautumisena puolustusmäärärahojen korottamiseen. On ymmärrettävää, että esimerkiksi kaikenkarvaisten ketkujen (Kreikka, Portugali) tukeminen närästää osaa suomalaisista ja ajaa tukemaan persuja – on erittäin valitettavaa, että heidän ymmärrys ei riitä toteamaan että se on kuitenkin ”pienimmän riesan tie”. On ikävää tukea ketkuja, mutta sen tukemisen vaihtoehto on  vieläkin karmeampi Suomelle ja suomalaisille. Varmistakaamme, että jatkossa ketkuille on sellaiset sanktiot, ettei tee enää mieli ketkuilla. Tapahtuneessa todellisuudessa EI ollut varaa pistää ketkuja lujille, eikä myöskään ketkuja rahoittaneita edesvastuuseen – se olisi tullut meille itsellemme aivan liian kalliiksi. Ei ole järkevää ampua itseään jalkaan, vaikka se tunteenomaisesti olisikin hyvä kosto ketkuille.

Pyydän hyvät persujen äänestämistä harkitsevat lukekaa huolella lävitse KOKO persujen eduskuntavaaliohjelma. Sieltä löytyy useita ajatuksia, joihin on erittäin helppo yhtyä – olla täysin samaa mieltä. Mutta löytyykö sieltä konkreettisia vastauksia MITEN oleellisen tärkeissä asioissa heidän mielestään pitää toimia? Niin, lukekaa itse ajan kanssa huollisesti. Älkää antako iskulauseiden sumentaa mieltänne, vaan miettikää ihan itse kerrotaanko siellä todella vastauksia oleellisiin kysymyksiin.

Tosiasia on, että meidän hyvinvointimme on TÄYSIN riippuvainen viennistä (lähinnä EU-maihin). Edistääkö persujen politiikka sitä vientiä?

Oletan, että valtaosa suomalaisista tuntee sanonnan ”kepu pettää aina”. Siinä on totta vähintään se toinen puoli – mutta monet kepun arvoista ovat kuitenkin yhteneväisiä meidän kokoomuslaisten arvojen kanssa. Siten on periaatteessa mahdollista hoitaa asioita järkevämmin yhdessä kepuleiden kanssa kuin esimerkiksi punikkien kanssa – mutta suitset täytyy pitää tiukalla, ettei kuluteta liikaa resursseja erilaisiin ”siltarumpuihin” kepulien tanhuvilla.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu