Käsky: kopioikaa täysin yksi yhteen

Japania pommittamassa ollut USAn strateginen pommikone B-29 sai osumia menettäen polttoainetta. Koneen päälliköllä oli kaksi vaihtoehtoa: a) laskeutua mereen menettäen koneen ja miehistön; b) laskeutua liittolaisen Venäjän lentotukikohtaan. Kapteeni valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon.

Kun kone oli laskeutunut, niin tieto siitä ennätti muutamassa minuutissa Kremliin Stalinille. Poliitbyroo koolle päättämään mitä tehdään: a) palautetaan kone jenkeille, etteivät suutu ja jatkavat valtavaa materiaalista apua Venäjälle; b) pidetään kone ja kopioidaan se sarjatuotantoa varten itselle. Stalinin päätöksen mukaan tehtiin jälkimmäisellä tavalla.

Stalin antoi yksinkertaisen käskyn: kopioikaa kone yksi yhteen – sen on lennettävä vuoden kuluttua. KGBn pomo Lavrenti Beria sai tehtävän apunaan lentokonesuunnittelija Tupolev.

Kopioinnissa tuli tietenkin monenlaisia ongelmia:

– niitit olivat tuumamitoissa ja niitä oli valtavasti, kopioidaan yksi yhteen;

– pultit ja mutterit tuumakierteillä, kopioidaan yksi yhteen;

– mittarit näyttävät korkeutta jaloissa, nopeutta maileina tunnissa, jne. mutta kopioidaan yksi yhteen;

– toisessa siivessä on yksi pieni reikä jolle ei näytä olevan mitään tarkoitusta, kopioidaan yksi yhteen;

– koneen lävitse kulkeva hermeettinen tunneli oli maalattu osan matkaa vaaleanvihreäksi, lopun matkaa valkoiseksi (olisikohan maali loppunut), kopioidaan yksi yhteen;

– myöhemmin venäläisten käsiin joutui kaksi muuta B-29 konetta, niistä puuttui se reikä siivessä ja tunnelit oli maalattu toisessa kokonaan vaaleanvihreäksi, toisessa valkoiseksi, Tupolev päätti, että tehdään kaikki kuten ensimmäisessä niinhän Stalin käski;

– Sitten joku tuli kysymään Tupolevilta, että entäpä koneen kansallisuustunnukset, punainen tähti vaiko valkoinen tähti kuten jenkeillä. Tupolev ei uskaltanut vastata, tiedä vaikka Stalin halusi hyökätä niillä koneilla jenkkilään. Tupolev meni kysymään Berialta, mutta tämäkään ei uskaltanut vastata vaan meni kysymään Stalinilta.

—–

Näin syntyi Tupolev Tu-4 pommikone Venäjän ilmavoimille.

Muuten, käykää äänestämässä Kokoomusta, että Suomen ilmavoimien tunnuksena säilyy sinivalkoinen kokardi.

SDP (Heinäluoman suulla) haluaa siirtää puolustusmateriaalihankintoja eteenpäin, vaikka siitä ei ole oikeasti taloudellista hyötyä, mutta on suuri haitta maamme puolustuskyvylle.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu