Persujen puolustuspolitiikasta – Jussi Niinistö

Kirjoitin persujen puolustuspoliittisesta ohjelmasta blogissani 10.4.2011 todeten, että Persujen puolustuspolitiikassa on paljon hyvää.

Tänään persujen ”puolustusministeri” Jussi Niinistö kertoi YLEn uutisten mukaan mm. että:

Persut ovat valmiita puolustusmäärärahojen maltilliseen korotukseen. Sen voisi vaikka nostaa kynnyskysymykseksi hallitusneuvotteluissa. Suomen puolustusmäärärahojen taso on aivan liian alhainen. Suomi on hyvä maa, paras meille suomalaisille – Suomea kannattaa puolustaa.

Jussin mielestä venäläisperäisen kaluston elinkaarta kannattaa jatkaa. Olen samaa mieltä. Käyttökelpoista kalustoa EI saa hävittää ja joissakin tapauksissa sitä kannattaa modernisoida. Esimerkiksi meillä on käytössä alueilmatorjuntaohjusjärjestelmä BUK. Se pitäisi mielestäni modernisoida siten, että kaikki entinen elektroniikka heitetään menemään (kierrätykseen) ja rakennetaan tilalle kotimaisten yritysten toimesta uusi elektroniikka. Kyllä se rautatavara on käyttökelpoista ja sitäkin voidaan tarvittaessa parannella.

Jussi toi vielä esiin, että jos varuskuntia on pakko vähentää, niin olkoon se sitten siten, että Dragsvik lakkautetaan. Minustakin asia on näin. Jos lakkautetaan, niin olkoon se sitten Dragsvik. Minusta on kaikkien (myös ruotsinkielisten) etu, ettei heille ole omaa ”slummia”, vaan myös ruotsinkieliset suomalaiset palvelevat joukko-osastoissa, joissa palvelee suomenkielisiä. Se auttaa hyvän suomenkielentaidon saavuttamisessa – josta on tietenkin etua heille jatkossa.

—–

NATO-asiassa olen kuitenkin perustellusti eri mieltä persujen kanssa. Minun (ja Kokoomuksen) mielestä Suomen kannattaa liittyä demokraattisten maiden puolustusliittoon NATOon. Tietenkään liittyminen EI saa johtaa suureen reserviin perustuvan aluepuolustuksen alasajoon.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu