Avoin konflikti Georgia-Venäjä

Lännessä on tapana puhua erilaisista jäätyneistä konflikteista ja yhtenä niistä jäätyneistä olisi muka joku konflilti yhtäältä Georgian ja toisaalta Georgian maakuntien Abhasian tai ns. Etelä-Ossetian välillä. Tämä ”käsitys” tulee tietenkin Venäjän voimakkaasta agitaatiosta – propagandasta.

Tänään 27.4.2011 Georgian varapääministeri Giorgi Baramdize toi suorasanaisesti tietoon, ettei tällaista konfliktia ole ollut ennen vuoden 2008 sotaa, eikä sitä ole olemassa nytkään – vaan on ollut ja on avoin konflikti Georgian ja Venäjän välillä.

”Meillä on avoin konflikti Venäjän kanssa. Meillä on aina ollut konflikti Venäjän kanssa.” Baramdize aivan oikein sanoi.

Kerrataanpa hieman historiaa:

1. Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 1801 miehittäen Georgian.

2. Georgia palautti itsenäisyytensä samalla kun mm. Suomi ja Viro itsenäistyivät.

3. Venäjä hyökkäsi jälleen Georgiaan vuonna 1921 miehittäen Georgian.

4. Georgia palautti taas itsenäisyytensä vuonna 1991 samalla kun mm. Viro ja Tshetshenia. Mutta jo silloin Venäjä kaatoi Georgian vapailla vaaleilla valitun presidentin, asetti Georgialle KGB-kenraalin nukkehallitsijaksi  ja aikaansai sotilaallisen konfliktin.

5. Lopulta georgialaiset saivat tarpeekseen siitä KGB-kenraalista ja tekivät verettömän vallankumouksen. Vapaissa vaaleissa Georgian presidentiksi valittiin Saakashvili, joka lähti viemään Georgiaa länteen ja nostamaan kansan elintasoa.

6. Venäjä ei sietänyt tilannetta, että Georgiasta oli tulossa demokraattinen länsimaa, joten Venäjä lopulta hyökkäsi taas Georgiaan vuonna 2008 yrittäen valloittaa Georgian.

7. Venäjä epäonnistui yrityksessään valloittaa koko Georgia ja mikä Venäjän kannalta katkerinta presidentti Saakashvili on edelleen tukevasti vallassa. Siksi Venäjä tekee koko ajan kaikkensa hankaloittaakseen Georgian tilannetta entisestään. Venäjä miehittää parhaillaan Georgian Abhasiaa, ns. Etelä-Ossetiaa ja Akhalgoria, sekä rikkoo törkeästi Medvedevin allekirjoittamaa tulitaukosopimusta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu