Suomi on hyvä maa, paras meille suomalaisille

Suomi on hyvä maa, paras meille suomalaisille – Suomea kannattaa puolustaa.

Olen ennättänyt vierailla tai pidempäänkin olla monessa maassa – Suomea parempaa en tiedä olevan olemassa.

Jossakin muussa maassa joku yksittäinen asia voi hyvinkin olla paremmin kuin Suomessa – mutta kokonaisuus huomioon ottaen Suomi on todella hyvä maa.

Esimerkiksi jos Suomessa joku näkee oikeasti nälkää, niin se on taatusti hänen oma häpeänsä.

Jos joku on ihan oikeasti sairas Suomessa, niin pääsääntöisesti hän saa hyvää hoitoa kohtuulliseen hintaan.

Jos joku ihan oikeasti haluaa opiskella Suomessa jonkun ammatin, vaikka pitkänkin koulutuksen vaativan, ja hänellä on korvien välissä muutakin kuin sahajauhoja, niin se onnistuu Suomessa – kohtuullisin kustannuksin, eikä ole pakko ottaa suuria opintolainoja.

Jos joltakin menee työpaikka alta ja hän todella haluaa uuden työn ja on myös valmis ponnistelemaan sen eteen, niin hänen EI tarvitse olla Suomessa työtön. Ajan kuluessa maailma muuttuu ja tarvitaan myös rakennemuutosta – tarvitsee oppia, oppia ja oppia. Mutta jos on siihen valmis, ei ole hätäpäivää.

Suomessa viranomaiset ovat tavallisen kansan palvelijoita, eivätkä ime verta kansasta kuten hyvin monessa muussa maassa. Melkoisen monessa muussa maassa tavallinen rehellinen ihminen pelkää viranomaisia – Suomessa vain roistojen tarvitsee pelätä viranomaisia.

Tätä luetteloa voisi jatkaa vaikka kirjan verran, mutta olkoon tämä näin aluksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu