Palkka-armeijan sotaharjoitus – vähän miehiä paljon rautaa

Vapunviettoa Georgiassa – pienen palkka-armeijan sotaharjoitus Vazianissa:

– 680 miestä;

– 14 taistelupanssarivaunua (MBT);

– 15 panssaroitua kuljetusajoneuvoa (APC);

– 6 raketinheittintä BM-21 Grad;

– 18 itseliikkuvaa kenttätykkiä Dana;

– 10 rynnäkkökonetta (modernisoitu Su-25);

– 4 taisteluhelikopteria Mi-24;

– 8 helikopteria Mi-8;

– 3 helikopteria UH-1H.

Sotaharjoitusta seuraamassa ollut Georgian presidentti Saakashvili totesi, että vaikka harjoituksessa vastustajana oli ”hypoteettinen vihollinen”, niin ei ole illuusiota siitä kuka se todellinen vihollinen on (Venäjä – jp).

Lisää harjoituksesta löytyy täältä.

—–

On valitettavaa, että Georgia luopui asevelvollisuudesta ja siirtyi palkka-armeijaan. Georgian väkiluku on samaa luokkaa kuin Suomen, mutta pitkästä Venäjän miehityksestä johtuen Georgia on köyhä. Positiivista on, että Georgiassa on Suojeluskuntia jossakin määrin vastaava Kansalliskaarti.

—–

On erittäin valitettavaa, että Suomi Haloskan ylipäällikkyyskaudella on ajanut ja edelleen on ajamassa Suomen sodanajan joukkoja vähäisemmiksi. Jo tapahtunut muutos on hirvittävä ja Haloskan nimittämät kenraalit ovat jatkamassa samaa turmiollista tietä. Suomessa valitettavasti eletään illuusiossa, joka tulee maksamaan Suomelle hyvin paljon.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu