Kodinturvajoukot – poliisin apuna?

Kodinturvajoukot nimitys vastaa suojeluskuntia. Kun Suomeen ei valitettavasti ole vieläkään perustettu uudelleen Suojeluskuntia, niin nyt yritetään aivan oikein perustaa Kodinturvajoukkoja.

Sekä Suojeluskunnat, että Kodinturvajoukot tarkoittavat sotilaallista maanpuolustusta – opettelevat vapaa-ajallaan puolustamaan Suomea aseellisesti.

Yleisen turvallisuuden takaaminen on erittäin tärkeää – mutta se EI ole Suojeluskuntien, eikä Kodinturvajoukkojen tehtävä muuten kuin poliisin pyytämänä ja johtamana virka-aputoimintana – poikkeustapauksessa, kun tarvitaan järeämpää aseistusta ja/tai panssarisuojaa.

Sen sijaan esimerkiksi Virossa toimii vapaaehtoinen apupoliisijärjestelmä. Nämä koulutuksen saaneet apupoliisit kantavat turvaliiviä, jossa lukee Abipolitsei (Apupoliisi). Useimmiten he partioivat poliisin apuna kaduilla, mutta myös itsenäisesti.

Sotilaallinen toiminta kuuluu puolustusministeriön alaisuuteen ja poliisitoiminta sisäministeriön alaisuuteen. Nämä täytyy pitää selvästi erillään toisistaan.

Toki Virossakin apupoliiseina toimii suojeluskuntalaisia (kaitseliitlasi), mutta se on ihan eri asia. Johtovastuu on se oleellinen asia.

Suomeenkin pitää mielestäni perustaa sekä Suojeluskunnat, että Apupoliisiorganisaatio. Molempiin kuuluvien pitää saada asianmukainen koulutus – suojeluskuntalaisten aseelliseen maanpuolustukseen ja apupoliisien järjestyksen turvaamiseen.

Suojeluskuntien pitää olla puolustusministeriön alaisia ja apupoliisien sisäministeriön alaisia.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu