Murhista tuomio – epäilen ettei oikeita syyllisiä tuomittu

Kirjoitin 19.1.2009 USn blogissani Novaja Gazetan toimittajan Anastasia Baburovan ja asianajaja Stanislav Markelovin murhista samana päivänä. Suosittelen lukemaan sen kirjoituksen ensin.

Moskovan kaupungintuomioistuin tuomitsi nyt murhista elinkautiseen vankeusrngaistukseen Nikita Tihonovin, ja kaupantekijäisiksi hänen vaimonsa Jevgenia Hasiksen 18 vuodeksi vankileirille.

Oletan, ettei oikeita murhaajia tuomittu – on mahdollista, että tuomittiin täysin syyttömät sivulliset ihmiset.

Tihonov pidätettiin marraskuussa ja hän tunnusti murhan, mutta kertoi myöhemmin, että se tunnustus saatiin häneltä kidutusta käyttämällä.

Päätodistajana Tihonovia vastaan toimi nationalisti Ilja Gorjatšov, joka väitti Tihonovin tunnustaneen hänelle murhan. Todistuksensa jälkeen Gorjatshov pakeni ulkomaille ja perui todistuksensa.

Tärkein todiste oli pistooli, jolla murhat tehtiin. Tihonovin mukaan Gorjatshov toi sen Tihonoville murhan jälkeen.

http://www.postimees.ee/?id=430721

Voitte itse uskoa ihan mitä haluatte, minulla on kuitenkin perusteltu syy olettaa, ettei oikea murhaaja tullut tuomituksi – kuten ei ole tuomittu myöskään toisen Novaja Gazetan toimittajan Anna Politkovskajan oikeaa murhaajaa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu