Viro vauhdissa – pitäisi ottaa mallia

Virossa bruttokansantuote kasvoi vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä 8% edellisen vuoden ensimmäisestä neljänneksestä – hienoa. Viron budjetti on ylijäämäinen – erinomaista. Virolla on ennestäänkin valtionvelkaa vähiten EU-maista – ei juuri ollenkaan velkaa – erinomaista. Vienti kasvaa kohisten ja tuonti kasvaa vähemmän kuin vienti.

Virossa on uskallettu toimia siten, että hyvin menee ja hyvin tulee.

Esimerkiksi yritysverotus on hyvin maltillinen – ja veroa peritään vain yrityksestä ulos otetusta voitosta, se kannustaa investoimaan yritykseen.

Myös tuloverotus on sangen kohtuullinen, se kannustaa tekemään työtä ja lisää omalta osaltaan Viron kansainvälistä kilpailukykyä.

Maailmanlaajuinen laskusuhdanne iski tietysti Viroonkin kipeästi, mutta siellä ei lähdetty ottamaan hulluna velkaa, vaan leikattiin rutkasti. Esimerkiksi alennettiin palkkoja reippaasti. Erinomaisen hyvin toimittu.

Virossa oli vastikään eduskuntavaalit – ja kansa palkitsi vallassaolijat heidän hyvistä suorituksistaan hyvällä kannatuksella.

Onnea jatkossakin veljeskansamme virolaiset!

0
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu