Edistystä Fukushimassa 2

Kaikkien kolmen onnettomuusreaktorin reaktorirakennuksissa on nyt käyty mittaamassa säteilytasot ja todettu niissä rakennuksissa voitavan työskennellä – tosin vain rajoitettu aika kerrallaan.

Ydinonnettomuudesta ja japsien törttöilyistä faktaa täällä.

Japanilaisten ylivarovaisuudesta säteilyn suhteen löytyy artikkeli täältä.

Fukushiman I voimalan 1. reaktorirakennuksessa on mitattu jo aiemmin niin alhaiset säteilytasot, että siellä voidaan työskennellä lyhytaikaisesti.

2. reaktorirakennuksessa mitattiin korkeimmillaan 50 mSv/h annosnopeus ja paikoitellen alle 10 mSv/h annosnopeus. Siten sielläkin voidaan työskennellä lyhytaikaisesti vuoroissa. Kakkosreaktorirakennksessa on liian kosteaa, mutta sitten kun kuivatus saadaan käyntiin, niin työt sujuvat hyvin.

3. reaktorirakennuksessa mitattiin reaktorin paineastian luona 160-170 mSv/h annosnopeus. Se on melkoinen säteilynvoimakkuus, mutta siinäkn voi työskennellä lyhyissä vuoroissa.

Edistystä.

Huomattakoon, että 4. reaktorissa ei edes ollut polttoainetta maanjäristyksen ja tsunamin aikana, joten sen kanssa ei ole mitään pelkoa rektorin sulamisesta, tms.

5. ja 6. rektori ovat täysin kunnossa, ei mitään hätää.

Korkea-aktiivista vettä on kellareissa ja tunneleissa, mutta vedenpuhdistuslaitos otetaan pian käyttöön.

Ensimmäisessä reaktorirakennuksessa työskenteli tänään kaksi henkilöä yhden tunnin ja neljä henkilöä puolitoista tuntia. Lähde.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu