Kodinturvajoukot, Maakuntajoukot, Suojeluskunnat

Matti Kyllönen kirjoitti erittäin ansiokkaasti blogissaan Kodinturvajoukoista.

Myös keskustelussa kyseisessä blogissa Matti kirjoitti täyttä asiaa, vaikka joku väärällä nimellä esiintyvä paskiainen yritti vängätä ja taas vängätä.

Suojeluskunnat

Suojeluskunnat syntyivät Vapaussodan aattona ja Suomen laillinen hallitus nimesi ne Suomen laillisiksi puolustusvoimiksi.

Suojeluskunnat ja Lottajärjestö pelastivat Suomen itsenäisyyden Vapaussodassa, Talvisodassa ja Jatkosodassa – siksi ryssälä vaati Suojeluskuntien ja Lotta-järjestön lakkauttamista heti Jatkosodan jälkeen. Ja siksi ryssän perseen nuolijat vastustavat tänäänkin Suojeluskuntia ja Kodinturvajoukkoja.

Suojeluskunnat olivat lakisääteinen osa Suomen Puolustusvoimia. Vastaavasti esimerkiksi Viron Suojeluskunta (Eesti Kaitseliit) on lakisääteinen osa Viron Puolustusvoimia.

Suojeluskuntien tehtävänä ja perusarvona oli a) Suomen säilyttäminen itsenäisenä ja b) Suomen laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen. Nämä molemmat perusarvot ovat tietenkin vastakarvaan lukuisille punikeille ja ryssän perseen nuolijoille – mutta valtaosalla suomalaisista ei tietenkään ole mitään niitä arvoja vastaan.

Suojeluskunnat (ja Lottajärjestö) olivat erittäin tärkeä osa Suomen maanpuolustusta – ne on ehdottomasti perustettava uudelleen – vaikka Kodinturvajoukkojen nimellä.

Maakuntajoukot

Maakuntajoukot ovat nähdäkseni askel oikeaan suuntaan, edes ihan pikkuisen yritetään hyödyntää vapaaehtoisuutta. Mutta käytännössä se on mitättömän pieni askel, eikä me todellisuudessa tarvita mitään vedenjakajajoukkoja tai metsäpalojen sammutusjoukkoja vaan ihan oikeaa Suomen maanpuolustuksen oleellista tehostamista Suojeluskuntien avulla.

Kehitettäköön niistä Maakuntajoukoista ihan oikeat Suojeluskunnat – vaikka Kodinturvajoukkojen nimellä. Vanha kirjoitukseni Maakuntajoukoista pätee edelleen.

Kun Maakuntajoukoille annetaan ihan turhaa mm. metsäpalojen sammutuskoulutusta, mutta kaikkein tärkeintä taistelukoulutusta taisteluammuntoineen ja oikeine taktisine harjoituksineen annetaan aivan liian vähän, niin se haisee sille että vapaaehtoisille annetaan jotakin puuhasteltavaa, etteivät vaan itsenäisesti rupeaisi harjoittelemaan ihan oikeaa maanpuolustusta.

Kodinturvajoukot

Suomen Suojeluskunnat herättivät naapureissamme suurta kiinnostusta ja mm. Ruotsi, Tanska, Viro, Latvia ja Liettua kopioivat Suomen Suojeluskuntakonseptin itselleen. Ne naapureiden suojeluskunnat ovat edelleen hengissä, mutta syvästi suomettuneesta Suomesta ne edelleen puuttuvat – juuri ryssänpelon vuoksi.

Se ryssänpelko on  sinänsä ihan aiheellinen tunne suomalaisten(kin) selkärangassa, mutta sen pitää johtaa valmistautumiseen Venäjän hyökkäykseen, eikä pään peittämiseen hiekkaan.

Parasta valmistautumista Venäjän seuraavaan hyökkäykseen Suomen kimppuun on juuri Suojeluskuntien uudelleen perustaminen. Sitä ryssät (perseennuolijoineen) pelkäävät kuin piru salamaa. Joku pieni palkka-armeija vain naurattaa Venäjän Yleisesikunnassa, mutta hyvän sissikoulutuksen saaneet suojeluskuntalaiset panevat miettimään tarkasti kannattaako Suomeen sittenkään hyökätä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu