Onko nationalismi pahasta?

Norjan tagedian yhteydessä on nostettu esiin väite, että nationalismi olisi paha asia.

Tarkastellaanpa asiaa hieman lähemmin meidän suomalaisten kannalta.

1. Suomalaiset elivät Suomen alueella omien tapojensa mukaan – kunnes Venäjä hyökkäsi Suomen alueelle ja miehitti Suomen alueen.

2. Aluksi Venäjä näytteli Suomelle hyvää yrittäen saada suomalaiset eroon Ruotsista, sittemmin alkoi ryssien normaali pakkovenäläistäminen – onneksi suomalaiset olivat kansallismielisiä (nationalismi) eivätkä suostuneet ryssien orjiksi.

3. Viimein suomalaiset saivat tarpeekseen ryssien sortotoimista, julistivat Suomen itsenäiseksi valtioksi ja taistelivat Suomen vapaaksi Venäjän miehityksestä Vapaussodassa. Eläköön nationalismi – ”ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme suomalaisia”. Sen nationalismin ansiosta meillä suomalaisilla on itsenäinen Suomi, jossa meillä suomalaisilla on hyvä elää. Suomi on hyvä maa – paras maa meille suomalaisille, Suomea kannattaa puolustaa.

4. Suomi voitti Vapaussodan Venäjää vastaan ja jäi itsenäiseksi, sekä nosti suomalaisten elintason korkealle tasolle – kiitos nationalismin.

5. No, ryssälälle ei sopinut, että sen naapurina olisi hyvinvoiva demokraattinen valtio nimeltään Suomi – niinpä Venäjä jälleen hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939 aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Talvisodan. Venäjä yritti valloittaa koko Suomen. On kertakaikkiaan upeaa, että suomalaiset olivat niin nationalisteja, että saavuttivat TORJUNTAVOITON ja siten Suomi säilyi itsenäisenä valtiona.

6. Kun Venäjä epäonnitui yrityksessään valloittaa koko Suomi Talvisodan avulla, niin Venäjä valmistautui huolella hyökkäämään uudelleen Suomen kimppuun valloittaakseen koko Suomen. Eikä pelkästään valmistautunut, vaan myös hyökkäsi jälleen Suomen kimppuun aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan, joka oli erillissota. Kiitos suomalaisten nationalismin Suomi saavutti jälleen loistavat torjuntavoitot.

Sen nationalismin ja nationalismista kumpuavien torjuntavoittojen ansiosta Suomi on itsenäinen, vapaa ja vauras maa – jossa suomalaisten on erinomaisen hyvä elää. Geopoliittinen sijaintimme huomioiden olemme pärjänneet mainiosti – kiitos nationalismin.

—–

Olkaamme edelleenkin ylpeitä suomalaisuudestamme ja valmiina joka hetki puolustamaan rakasta isänmaatamme. Imperialistinen roistovaltio Venäjä odottaa edelleen tilaisuutta valloittaa koko Suomi – siitä ei taatusti olisi mitään hyvää odotettavissa meille suomalaisille, muutamia ryssien viidennen kolonnan edustajia lukuunottamatta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu