Faktaa Sinimäkien taisteluista vuonna 1944

On hyvin valitettavaa, että punikit valehtelevat Viron Sinimäkien taisteluiden merkityksestä. Siksi joudun taas kerran jakamaan tosiasioita sotahistoriasta:

1. Imperialistinen roistovaltio Venäjä miehitti Viron:

http://jput.fi/Viron_miehitys_1939-41.htm

2. Virolaiset ja saksalaiset vapauttivat aseveljinä Viron Venäjän miehityksestä vuonna 1941. Virolaiset metsäveljet olivat yleensä vapauttaneet alueen ryssistä jo ennen saksalaisten tuloa ja Viron sinimustavalkoiset liput liehuivat maassa saksalaisten saapuessa:

http://jput.fi/Viron_vapautus_1941.htm

3. Valitettavasti saksalaiset natsit, jotka seurasivat rintamajoukkoja maahan eivät ymmärtäneet, että Saksa olisi saanut Virosta erinomaisen liittolaisen, joten Saksa alkoi puolestaan miehittämään Viroa. Virolaiset kuitenkin katsoivat Saksan miehityksen ”miljoona kertaa paremmaksi” kuin ryssien verisen miehityksen, joten virolaisia vapaaehtoisia liittyi taistelemaan imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan – se oli pienempi paha kahdesta pahasta.

4. Kun Venäjä hyökkäsi jälleen Viroon, niin virolaiset taistelivat leijonan lailla estääkseen Venäjää miehittämästä Viroa uudelleen. Suosittelen lämpimästi lukemaan oheisen artikkelin. Virolaiset, jotka taistelivat ryssiä vastaan EIVÄT olleet natseja, vaan taistelivat itsenäisen ja vapaan Viron puolesta (joskus myös natseja vastaan):

http://jput.fi/Viron_miehitys_1944.htm

Huomattakoon, että nämä virolaiset taistelivat samalla koko Euroopan vapauden puolesta Sinimäissä aseveljinään mm. belgialaisia, hollantilaisia, tanskalaisia, jne. jne. Ei ollut suinkaan suotavaa, että ryssät olisivat saaneet valloitettua koko Euroopan, joka oli Venäjän tavoite.

Oli myös Suomen etu, että Narvassa ja Sinimäissä ryssät pysäytettiin puoleksi vuodeksi loistavalla torjuntavoitolla.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu