Viipuri vapautettiin 70 vuotta sitten Venäjän miehityksestä

Venäjä valehteli joukkojensa valloittaneen Viipurin Talvisodassa. Todellisuudessa Venäjä ei kyennyt valloittamaan Viipuriakaan sotilaallisesti, vaan suomalaiset laskivat Suomen lipun Viipurin linnan salosta taisteluiden päättymisen jälkeen. Kyseinen lippu tallennettiin Sotamuseoon.

28.8.1941 suomalaiset joukot vapauttivat Viipurin Venäjän miehityksestä ja se sama Suomen lippu vedettiin taas hulmuamaan uljaasti Viipurin linnan lippusalkoon.

Marsalkka Mannerheimin sähke 31.8. Viipurin valtausparaatiin:

”Lausun kenraaliluutnantille [Oesch – jp] ja alaisillenne sankarillisille joukoille kiitokseni ja tunnustukseni suurella taidolla ja loistavasti suoritetuista sotatoimista, joiden tuloksena on muiden saavutusten ohella Karjalan uljaan pääkaupungin vapautus bolshevistisesta vallasta. Suomalainen soturikunto on näiden sotatoimien aikana jälleen osoittanut suuruutensa. Mannerheim.”

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu