Kukkakaalia lihaliemessä – yllättävän hyvää

Minulla on muutenkin tapana inspiroida ruokaa laittaessa ja tänään tuli mieleen, että kokeillaanpa keittää kukkakaalia lihaliemessä sen tavallisen suolavesitilkan sijaan.

Panin puolisen litraa vettä kattilaan ja yhden pilkotun Maggi-lihaliemikuution (tällä kertaa Maggia). Se lämpenemään.

Samalla leikkasin kotimaisesta kukkakaalista kannan irti ja huuhtelin kukkakaalin kylmässä vedessä – valumaan.

Kun lihaliemi alkoi kiehumaan, niin laitoin kukkakaalin sinne kokonaisena. Kansi päälle. Muutaman minuutin kuluttua lohkoin laitimmaisia kukintoja irti, jotta huomattava osa kukkakaalista tuli lihaliemen peittoon. Annoin kiehua pienemmällä teholla lisää joitakin minuutteja.

Nostin sitten kukkakaalin kukintoja lautaselle ja laitoin voisiivut päälle. Ripottelin vielä pikkuisen paprikajauhetta mausteeksi.

Oli ihan hyvää lihapullien kanssa.

En tietenkään kaatanut lihalientä hukkaan, vaan kattilasta mukiin ”jälkiruoaksi”. Oli muuten yllättävän hyvää se kukkakaalin keitinlihaliemi. Suosittelen testaamaan. Aiemmin kukkakaalin keitinvesi on mennyt viemäriin – nyt sekin tuli käyttöön.

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu