Kenraaleja ja everstejä liikaa RA vakinaisessa palveluksessa?

Jatkosodan loppuvaiheessa Suomen Armeija oli voimakkaimmillaan siihen mennessä. Suomella oli aseissa noin 530 000 miestä – oli aseita, oli sotakokemusta.

Jatkosodan jälkeen Suomen väkiluku kasvoi ja Suomi olisi saanut tarvittaessa aseisiin noin 700 000 miestä (ja ihan kunnon aseisiin mm. Saksan itäisen miehitysvyöhykkeen konkurssipesästä romun hinnalla hankittuja).

Nyt jonkun idiootin ”keksinnön” takia Sodan ajan joukkojen määrä on laskettu noin 350 000 mieheen – ja käyttökelpoista puolustusmateriaalia on hävitetty aivan käsittämättömiä määriä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/82712-kenraaliksi-ylentamisen-edellytyksena-suomessa-matala-iq/

Parhaillaan idioottimaiset kenraalit ja poliitikot ovat edelleen vähentämässä sodan ajan joukkojen määrää ilmeisesti noin 250 000:n. Joka on aivan liian pieni määrä Suomen puolustamiseksi.

Katsokaapa joukkojen määrän kehitystä täältä:

http://jput.fi/Illuusio.htm

Kun kerran sodan ajan joukkojen määrää on pienennetty reippaasti ja ollaan edelleen pienentämässä, niin nouseekin kysymys, että miksi Suomen rauhan ajan vakinaisessa palveluksessa olevien kenraalien ja everstien virkoja ei ole vähennetty vastaavasti? Kun ne lampaat antavat ajaa Suomen puolustuskyvyn ja puolustusvalmiuden alas, niin ei niitä korkeita sotaherrojakaan tarvita – kilometritehtaalle vaan. Nuoria rintamajoukkoihin kenttäkelpoisia vakinaisessa palveluksessa olevia nuorempia upseereita ja aliupseereita tarvitaan sen sijaan lisää. Samoin teknisiä asiantuntijoita.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu