Venäjän "vanhoista" aseista

On suorastaan typerää aliarvioida ”vanhojen” aseiden tehoa.

Oletetaan, että tavallinen suomalainen jalkaväkikomppania yrittää pitää hallussaan tärkeää risteystä ja esimerkiksi 100 kpl noin puoli vuosisataa vanhoja venäläisiä T-55 hyökkäysvaunua käsittävä vihollisjoukko on saanut käskyn vallata ja pitää kyseinen risteys.

Olen aivan varma, ettei kyseisen komppanian päällikkö (kapteeni tai yliluutnantti) aliarvioi vihollista ”vanhan” kaluston vuoksi, vaan on äärimmäisen huolestunut oman komppaniansa eloonjäämisestä.

Komppanialla on yleensä suojakseen annos telamiinoja, mutta ne eivät paljon lohduta. Kevyet kertasingot, eikä edes vanhat Apilaksetkaan EIVÄT riitä. Toki niitä vihollisen vaunuja saadaan tuhottua jokin määrä, mutta lopulta ollaan taas paljain käsin hyökkäysvaunuja vastassa – olkootpa vaan puoli vuosisataa vanhoja. ”Kusiset paikat”.

Venäjällä on noin 23 000 hyökkäysvaunua, ihan turha aliarvioida niitä ”vanhoiksi”. Meillä itsellä on toki noin 100 kpl parempia käytettynä ostettuja Leopard panssareita, mutta määrällinen ero on liian suuri väheksyttäväksi.

—–

Aivan vastaavasti on käytännössä maalina olevan kannalta ihan se ja sama ammutaanko vaikkapa 152 mm kenttätykin ammus maaliinsa 50 vuotta vanhasta tykistä vaiko 155 mm ammus ihan uudesta tykistä. Siten on ollut typerää hävittää Suomessa niitä käyttökelpoisia vanhoja tykkejä. Venäjän vanhat tykit ovat erittäin vaarallisia suomalaisille sotilaille.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu