Moottoritiet on maksettu moneen kertaan autoilijoiden pussista

Autoilijoita on rokotettu jatkuvasti ja rokotetaan edelleen mm. seuraavilla maksuilla:

– autovero (ostettaessa autoa);

– auton käyttömaksu (vuosittainen autovero);

– polttoainevero (maksetaan joka litrasta menovettä).

 

Nämä maksut ovat oleellisesti suuremmat kuin rahasummat, mitä käytetään teiden rakentamiseen ja ylläpitoon – tai muuten autoilun hyväksi.

Siten ei ole oikeudenmukaista laittaa mitään tietulleja yhtään mihinkään, ei moottoriteille, ei pääkaupunkiseudulle, eikä minnekään. No, venäläisille voisi olla Suomessa teidenkäyttömaksu. Ne eivät ole maksaneet mitään em. veroista eivätkä osta Suomesta polttoainetta, mutta kuluttavat Suomen teitä ja vääristävät liikenteen kilpailua.

Moottoriteitä pitää rakentaa lisää, ne vähentävät ruuhkia ja siten myös liikenteen aiheuttamaa kuormitusta ympäristölle.

Pääkaupunkiseudun ruuhkia pitää lieventää järkevillä liikennejärjestelyillä. Uusia yhteyksiä sumppukohtien ohitse, paremmin toimivia risteyksiä, uusia kaistoja, …

Liikenteen aiheuttamia päästöjä pitää vähentää edistämällä sähköautojen nopeaa yleistymistä, mm. poistamalla sähköautoilta auton käyttömaksu ja alentamalla niiden autoveroa reippaasti.

Kevyen liikenteen väyliä tarvitaan lisää, jotta terveellinen ja ympäristöä säästävä polkupyöräily yleistyy.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu