Erkki Nordberg – Suomen puolustuskyvyn kehittymisestä

Eversti Erkki Nordbergilta on ilmestynyt vuonna 2011 kirja täydeltä nimeltään ”Arvio ja ennuste Suomen puolustuskyvyn kehittymisestä vuoteen 2039 mennessä”.

Erkki kertoo esipuheessaan kirjansa olevan pamfletti. Kirjan nimessä oleva sana ennuste saattaa myös johtaa lukijaa harhaan.

Kirja on nimittäin erittäin laaja-alaisen tutkimustyön ja analyysin tuotos. Asioita on tutkittu monelta kantilta antaen lähdeviitteet tietoihin.

Erkki Nordberg on analysoinut mm. jo tapahtunutta kehitystä paitsi Suomen, niin monien muidenkin maiden puolustusvoimissa – no, tämänhän olisi voinut arvatakin. Mutta hän on analysoinut myös nuorisomme tilaa ja kehityssuuntia. Mukana on syrjäytyminen, fyysisen kunnon rappeutuminen, mielenterveysongelmat, jne.

On analysoitu infrastruktuuria ja sen kehityssuuntia, maamme velkaantumisen kehitystä, bruttokansantuotteen jakautumista ja sen kehittymistä, teollisuuden muuttoa Suomesta, jne., jne.

Suosittelen kirjaa jokaiselle. Sen lukeminen pitäisi olla pakollinen ainakin ministereillemme ja kansanedustajillemme. Kirja pitäisi lukemisen jälkeen tenttiä ja ellei sisältöä olisi ymmärretty, niin potkut seuraisivat välittömästi.

En itse ole kaikista asioista tai niiden painotuksista samaa mieltä eversti Nordbergin kanssa, mutta siitä huolimatta kirja kannattaa lukea – siinä on paljon asiaa tiiviissä muodossa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu