Kansat käyvät eloonjäämistaistelua – kaikki eivät selviä

Tarkastellaanpa miltä eri valtioiden ja kansojen tulevaisuus näyttää.

USAssa ei mene kovinkaan hyvin, mutta eiköhän demokraattihallinto joskus lopu, se auttaa taas nousuun. Jenkeillä on ongelmistaan huolimatta joitakin perustavan laatuisia positiivisia tekijöitä, jotka antavat aihetta optimismiin. Esimerkiksi yliopistot (kuten MIT Bostonissa) tuottavat osaavaa porukkaa, joka osaamisen lisäksi uskaltaa yrittää – perustaa uusia yrityksiä tuottamaan tarpeellisia edistyksellisiä tuotteita ja palveluita. Kun verotus on suhteellisen siedettävää, korruptiota ei ole ja byrokratiankin kanssa tulee toimeen, niin kyllä se siitä. Jenkit yleisesti ottaen tekevät kovasti työtä, eivätkä vain odota että yhteiskunta ruokkii heidät. Minusta USAn ja jenkkien tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kiina ja kiinalaiset nousevat mitä todennäköisimmin jatkossakin, sillä kiinalaiset ovat valmiita tekemään kovasti työtä pienellä palkalla. Kyseenalaista on vain se miten kauan he ovat siihen valmiita. Jossakin vaiheessa kommunistisen puolueeen yksinvalta ja valtavat tuloerot esimerkiksi jenkkeihin nähden saattavat nostaa kansan kapinaan nykyhallintoa vastaan.

Venäjällä ja venäläisillä ei ole järin  hyvät tulevaisuuden näkymät. Vielä tällä hetkellä rahaa tulee öljyn ja maakaasun myynnistä, mutta se ei jatku loputtomiin. Valtava korruptio ja byrokratia eivät kannusta rehelliseen yritystoimintaan. ”Kaikki varastavat kaikilta ja kaikki valehtelevat kaikille”. KGB-diktatuurihallinto ei ole oikeasti kansan suosiossa. Infrastruktuuri on täysin retuperällä, mutta raha käytetään sen kunnostamisen sijaan täyttämään nomenklatuuran ulkomailla sijaitsevia pankkitilejä, sekä asehankintoihin.

Suomella ja suomalaisilla olisi vielä mahdollisuuksia, mutta suunta ei näytä hyvältä. Yhä useampi nuori syrjääntyy – jää elämään aivan liian korkean sosiaaliturvan varaan sen sijaan että hankkisi hyvän ammatin ja tekisi hyödyllistä työtä. Koulujärjestelmämme tuottaa kyllä suhteellisen osaavaa porukkaa, mutta ei välttämättä sellaisille aloille joilla on työvoimasta puutetta. Vielä suurempi huolen aihe on, että koulujärjestelmämme tuottaa porukkaa tuottamattomiin virkoihin, toimiin ja ammatteihin sen sijaan, että kannustaisi perustamaan hyödyllisiä yrityksiä. Suomalaisilla on aiemmin ollut hyveenä ”luterilainen” into tehdä kovasti ja hyvin työtä, sekä olla rehellisiä. Tämäkin rapautuu vauhdilla – kuten yleinen moraali muutenkin. Eräs kulttuurimme rapautumisen (tuhoutumisen) merkki on lisääntyvä positiivinen suhtautuminen homoihin, huumausaineisiin, jne. Erittäin huolestuttava trendi on maanpuolustustahdon heikkeneminen ja sitä myöten maanpuolustuksen alasajo. Sekä puolustuskyky, että puolustusvalmius ovat jo surkealla tasolla ja trendi on koko ajan huonompaan suuntaan. Jos emme ota itseämme niskasta ja potki itseämme ja toisiamme /C:lle niin valtiotamme ja kansaamme ei jatkossa ole.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu