Sofi Oksanen: Puhdistus – kirja

Sofi Oksasen kirja Puhdistus on palkittu useilla eri palkinnoilla ja se on käännetty useille kielille. Ilmeisesti se on ollut kirjoittajalleen myös melkoinen taloudellinen menestys – joka on Suomessa hyvin harvinaista.

Minua sotahistorioitsijana häiritsi koko kirjan lukemisen ajan se ettei tapahtumat edenneet kronologisesti vaan hypittiin siksakkia esimerkiksi vuosien 1992, 1939, 1950, 1944, jne. tapahtumissa. Loppujen lopuksi se tällaisen historiallisen kertomuksen osalta on kuitenkin ollut järkevä ratkaisu kirjoittajalta.

Meikäläisen historiantuntijan silmään ei pistänyt mitään sellaista, jota tarvitsisi kritisoida – kyseessähän on  romaani, mutta tällainen tapahtumaketju olisi ihan hyvin voinut tapahtua reaalimaailmassa. Uskallan olettaa, että kirjailija onkin käyttänyt inspiraationaan jotakin tarinaa tosielämästä.

Suosittelen kirjaa luettavaksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu