Tuntematon sotilas TVssä Itsenäisyyspäivänä

Petteri Järvinen ei ymmärrä blogissaan miksi TVssä näytetään Tuntematonta sotilasta Itsenäisyyspäivänä.

Talvisodasta ja Jatkosodasta (nimenomaan suurilla alkukirjaimilla) pitäisikin tehdä uudet dokumenttielokuvat, joissa näytetään totuus että Suomi saavutti molemmissa sodissa torjuntavoitot – Venäjähän yritti valloittaa koko Suomen, mutta epäonnistui yrityksissään.

Sitä uutta Talvisotaelokuvaa voisi näyttää Itsenäisyyspäivänä ja uutta Jatkosotaelokuvaa Puolustusvoimain lippujuhlapäivänä töllöttimessä.

Ilman niitä torjuntavoittoja ei olisi itsenäistä, vapaata, demokraattista ja vaurasta Suomea – SIKSI ne sotaelokuvat ovat paikallaan Itsenäisyyspäivänä.

Parikan sinänsä hyvä Talvisota näyttää sotaa vain yhden rykmentin (Laurilan rykmentti) tai oikeammin vain yhden joukkueen tasolta. Uuden elokuvan pitäisi kertoa Summasta, Kollaasta, Taipaleesta, Tolvajärvestä, Raatteen tiestä, jne., jne.

Vastaavasti Tuntematon sotilas näyttää oikeastaan vain yhden pataljoonan tarinaa, joskin lähinnä yhden komppanian ja siitäkin enimmäkseen konekiväärimiesten tarinaa.

Uudessa Jatkosotaelokuvassa on tärkeää olla alussa taustoituksena Venäjän yritys Talvisodassa valloittaa koko Suomi ja sitten Välirauhan aikana Venäjän valmistautuminen hyökkäämään uudelleen Suomen kimppuun. Venäjä aloitti Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan hyökkäämällä Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05.

Pitää näyttää miten Suomi valloitti takaisin Venäjän miehittämänä olleet Suomen alueet. Sieltä löytyy niin sankaritarinoita kuin epäonnistumisia, hyviä ja huonoja johtajia.

Asemasodan ajalta pitäisi näyttää, miten joissakin joukoissa pidettiin yllä sotataitoja ja joissakin joukoissa ei. Pitäisi näyttää, miten pääoven (Karjalan Kannas) puolustukseen ei satsattu tarpeeksi.

Kesästä 1944 pitää näyttää Valkeasaaren ja Kuuterselän epäonnistumiset – mutta myös Siiranmäen, Tali-Ihantalan, Äyräpää-Vuosalmen, Viipurinlahden ja Nietjärven loistavat torjuntavoitot, sekä Ilomantsin loistava voitto jossa suomalaiset jäivät voittajina taistelukentälle ottaen valtavan sotasaaliin.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu