Hallituksen ja eduskunnan kädet tahriutuvat suomalaiseen vereen?

Tämän hallituksen (ja lopulta eduskunnan) päätös leikata Suomen puolustusmäärärahoja näyttää johtavan siihen, ettei seuraavien neljän vuoden aikana kertausharjoiteta taistelujoukkojamme ollenkaan.

Nimittäin Reserviläisliiton mukaan kertausharjoituksiin kutsutaan vuosittain vain 2000 miestä – se ei mahdollista joukkojen harjoituksia.

Minimitarve olisi Reserviläisliiton mukaan kutsua vuosittain 65 000 miestä kertausharjoituksiin – silloin kertausharjoitus iskisi noin viiden vuoden välein sodan ajan joukkoihin sijoitettuihin henkilöihin.

Minusta sekin on aivan liian vähän. Pitäisi olla vuosittain lyhyehkö harjoitus, jossa olisi mm. taisteluampumakoulutusta kovilla ja harjoiteltaisiin taistelijan eloonjäämistaitoja taistelukentällä.

Operatiivisilla joukoilla pitäisi olla pidempiä (upseerit 2 vko, au 10 pv, miehistö 1 vko) harjoitus joka toinen vuosi. Muilla jv-joukoilla voisi olla sellaiset viiden vuoden välein.

Tällä menolla on hyvin suuri uhka, että kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun, niin sotilaillemme tulee ihan turhia tappioita hyvin paljon – siksi, ettei kertausharjoituksia ole ollut riittävästi. Sotatyö on sellaista, että tahtoo mennä henki jos ei osaa hommaansa.

Ne turhaan kuolleet ja invalidisoituneet suomalaiset sotilaat ovat sitten tämän hallituksen ministereiden ja tämän eduskunnan kansanedustajien (jotka äänestivät puolustusmäärärahojen leikkauksen puolesta) tilillä.

Tämä on suomalaisen reserviläisen hätähuuto – leikatkaa mieluummin ihan turhaa  Afrikkaan menevää kehitysapua ja lopettakaa kokonaan Venäjälle lapioitava veronmaksajien pussista otettu raha!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu