Jussi Jalonen ei kyennyt todistamaan väitettään, joten sensuroi ja laittoi eston

1. Jussi Jalonen esitti blogissaan seuraavanlaisen väitteen: ”Totta kai Suomi aloitti jatkosodan.”

2. Minä kirjoitin hänelle seuraavanlaisen kommentin:

Miten Suomi aloitti Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan?

Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05:
http://jput.fi/Kello_6_05_alkaen.htm

Mikä joukko ja miten hyökkäsi Suomen alueelta Venäjän alueelle ennen 22.6.1941 kello 6.05? Suorat lainaukset ja tarkat lähdeviitteet – kiitos.

3. Jussi Jalonen vastasi: ”Kesäkuun 22. päivänä kello 22:30 olivat
saksalaiset Itä-Preussista operoineet pommikoneet hyökänneet
Neuvostoliiton torpedovenetukikohtaa vastaan Hangon vuokra-alueella.

Seuraavana päivänä kello 15:45 seuraava saksalaisten pommikoneiden aalto teki uuden hyökkäyksen. Molemmissa tapauksissa saksalaiset koneet laskeutuivat suomalaisille lentokentille, vaikka Suomi oli virallisesti olevinaan puolueeton. Kesäkuun 23. päivänä tekivät saksalaiset lentokoneet miinanlaskuoperaation Kronstadtin alueelle suomalaisilta lentokentiltä käsin, edelleenkin Suomen esiintyessä
virallisesti puolueettomana.

Tämän lisäksi saksalainen AOK Norwegen oli ottanut komentovastuun Suomen viidennestä (sittemmin kolmannesta) armeijakunnasta jo 15. kesäkuuta, kymmenen päivää ennen Suomen ja Neuvostoliiton vihollisuuksien virallista puhkeamista ja viikkoa ennen Saksan ja Neuvostoliiton vihollisuuksien puhkeamista. Tämä tapahtui täysin Suomen pääesikunnan siunauksella, selvin tavoittein ja aikomuksin. Suomessa oli saksalaisia joukkoja samalla hetkellä kun Saksa aloitti
hyökkäyksen Neuvostoliittoa vastaan, eikä Suomi ollut nimellisestä puolueettomaksi julistautumisestaan huolimatta noudattanut Haagin konventiota puolueettomille valtioille asetetuista velvoitteista.

Ei siinä ole mitään väärää tai virheellistä sanoa, että jatkosota oli Suomen provosoima, että Suomi pyrki politiikallaan luomaan tilanteen, missä revanssin ottaminen Neuvostoliittoa vastaan olisi mahdollista ja että Suomi oli sikäli valmis hyökkäyssotaan. Omasta
puolestani pidän tätä olosuhteet ja ajankohdan huomioon ottaen aivan täysin oikeutettuna politiikkana ja oikeana ratkaisuna, etenkin kun pitää mielessä Neuvostoliiton uhkaavan ja asteittain Suomen alistamiseen pyrkineen politiikan välirauhan aikana.

Puheet siitä, miten vihollisuudet olisivat vuonna 1941 alkaneet Neuvostoliiton hyökkäyksestä ja pilkun viilaaminen jostain Sottungan alueella kajahtaneista laukauksista ovat kuitenkin sitä itseään, silkkaa hurskastelua.

Mitä lähdeviitteisiin tulee, niin aiheesta on kotimaista ja kansainvälistäkin tutkimusta aivan kotivaroiksi. Suosittelen tutustumaan.

Tämä tästä.”

—–

Eli hän EI todistanut Suomen alueelta hyökätyn Venäjän alueelle ENNEN kuin Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun (aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan). Hän EI myöskään kyennyt esittämään omille väitteilleen todisteita suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein, kuten itse olen todistanut omassa artikkelissani.

4. Vastasin Jussi Jaloselle: ”

Minä todistin artikkelissani olevin suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein, että Venäjä hyökkäsi Suomen alueelle alkaen 22.6.1941 kello 6.05.

Sinä ET ole todistanut suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein, että Suomen alueelta olisi hyökätty Venäjän alueelle ENNEN 22.6.1941 kello 6.05.

Joten hävisit väittelyn.”

5. Jussi Jalonen deletoi kirjoitukseni ja vastasi: ”Saatetaan nyt julkisesti tiedoksi, että Putkis-Juhani tienasi viimeisellä kommentillaan – jonka olen poistanut – itselleen taas kerran eston tähän blogiin. Onnittelut; hän saa kunnian olla ensimmäinen ja ainoa hyllytetty. Ei meikäläisen tarvitse kuunnella päänaukomista joltain savolaiselta alikessulta, joka kuvittelee virolainen suikka päässä poseeraamisen olevan riittävä peruste kutsua itseään ”sotahistorioitsijaksi”.”

—–

Lukijani voivat ihan itse tehdä johtopäätöksiä kumpi meistä on esittänyt  todisteet väitteensä tueksi ja kumpi on käyttäytynyt asiattomasti.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu