Suomettuneisuuden raskas taakka

Imperialistinen Venäjä onnistui suomettamaan melkoisen osan suomalaisia ihan perusteellisesti. Nämä Leninin mainitsemat ”hyödylliset idiootit” näkyvät kirkkaanpunaisina tälläkin Uuden Suomen kunniakkaan nimen takana toimivalla ”foorumilla”.

Silloin mm. Venäjän käsikassara YLE opetti jatkuvasti (ja vieläkin silloin tällöin), että Venäjällä kaikki on hyvää ja Venäjä tekee vain hyvää, vaikka hyökkäsi jonnekin. Vastaavasti USA oli se ”suuri saatana”, joka teki aina vain pahaa – vaikka olisi puolustanut jotakuta hyökkäyksen kohteeksi joutunutta.

Venäjän ohjukset olivat ”rauhan ohjuksia” ja USAn asevoimat pahinta mahdollista Maan päällä. Aivan vastaavasti USA:n liittolaiset – kuten Israel – olivat (ovat) ”pahoja”, mutta Israeliin hyökkäävät arabimaat olivat ”hyviä”.

Ihan sama asenne näkyy edelleen. Siitä ei nosteta mekkalaa, jos joku arabi (palestiinalainen) tappaa pommillaan tai raketeillaan israelilaisia siviilejä – mutta anna armias jos Israel sattuu iskemään takaisin niitä ääri-islamilaisia terroristeja, jotka murhaavat israelilaisia siviilejä – niin siitä sitten nousee hirveä haloo.

Sama suomettuminen näkyi mm. Paavo Väyrysen lausunnossa Georgian sodasta – vaikka nimenomaan Venäjä valmistautui huolella hyökkäämään Georgiaan, ja hyökkäsi Georgiaan – niin Väyrynen väitti Georgiaa hyökkääjäksi.

Kummankaan Tshetshenian sodan aikana – joissa Venäjä oli kiistattomasti hyökkääjä, ja suoritti kansanmurhan – suomalaiset poliitikot eivät uskaltaneet sanoa mitään Venäjää vastaan ja suomalainen(?) kommodori Alafuzov esitti erittäin venäläismielisiä lausuntoja mediassa.

Ensimäinen Tshetshenian sota, Tshetshenian välirauha, Toinen Tshetshenian sota.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu