Täällä demokraattisessa Suomessa äänestäjä käyttää valtaa

Venäjällä järjestetään absurditeatteriesityksiä nimeltään vaalit. Venäjällä ei ole juurikaan merkitystä sillä miten äänestetään, siellä ratkaisee se miten äänet lasketaan – ja äänet laskee KGB (toki nimensä FSBksi vaihtaneena).

Mutta täällä Suomessa vaalit ovat rehellisiä ja yksikin ääni voi ratkaista paljon.

Esimerkiksi näissä presidentinvaaleissa yksi ääni voi ratkaista tarvitaanko vaaleissa toinen kierros vai tuleeko hyvästä presidenttiehdokkaasta Sauli Niinistöstä presidentti jo ensimmäisellä kierroksella.

Tai jos liian moni äänioikeutettu pitää vaalitulosta itsestään selvänä, eikä viitsi lähteä äänestämään, niin lopputulos voi olla vaikka kuinka kammottava tahansa. Esimerkiksi melkoisen moni henkilö on väittänyt muuttavansa Suomesta jos Paavo Väyrysestä tulee presidentti – emmehän halua sitä?

Niin, että suomalaiset äänioikeutetut, jotka ette ole vielä käyneet äänestämässä – menkää ihmeessä käyttämään se oikeutenne (oikeastaan velvollisuus täällä demokraattisessa Suomessa, sillä kaikilla ei suinkaan ole sellaista vaikutusmahdollisuutta).

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu