Tuulivoiman lisärakentaminen Suomeen olisi vahingollista Suomelle

Vihreät, ja jotkut oman edun tavoittelijat, ajavat kuin käärmettä pyssyyn tuulivoiman massiivista lisärakentamista Suomeen. Esitetään sumeilematta virheellistä tietoa, valehdellaan ja yritetään kumota faktatietoa joka on vastoin omille tavoitteille.

Olen kerännyt vuosikausia faktatietoa lämpötilan ja tuulen keskinäisestä korrelaatiosta – kuvapareja eri paikkakunnilta eri aikoina. Ne kuvaparit todistavat vääjäämättömästi sen, että juuri silloin kun Suomessa kulutetaan energiaa eniten (kovalla pakkasella) niin Suomessa tuulivoima EI tuota sähkötehoa nettona valtakunnanverkkoon ainakaan mainita saakka. Tuulivoimala alkaa tyypillisesti tuottamaan edes vähän sähköä tuulennopeudella noin 6 m/s ja tuottaa hyvin sähköä tuulennopeudella noin 10 m/s.

Päivitys 21.10.2019:

Puheenvuoron alustanvaihdossa ne kuvaparit hävisivät tästä artikkelista. Niitä löytyy melkoinen liuta kotisivultani:

http://www.jput.fi/Pakkasella_ei_tuule.htm

Kuvat ovat peräisin Ilmatieteenlaitoksen kotisivulta, joten niiden luotettavuutta ei ole syytä epäillä.

Tuulivoimahörhöt ovat esittäneet ”vasta-argumentteina” mm. että ”talvella tuulee enemmän” ja että esittämäni tuulimittaukset on tehty matalalla ja tuulivoimalakorkeudella muka tuulee silti tarpeeksi.

Esimerkiksi eilen ja tänään ei minun kuvaparieni mukaan Suomessa tuullut niin paljoa, että sähköntuotanto tuulivoimalla (nettona) – saman todisti taulukko josta näkyy paljonko milläkin tavalla sähköä tuotettiin. Eilen näkyi tuulivoiman osuus tuotannosta heiluvan 0 tai 1MW. Tänään olen seurannut useaan otteeseen ja tilanne on ollut sama. Eli käytännössä tuulivoimalat eivät ole tuottaneet sähköä Suomessa vaan niistä on ollut pelkkää haittaa.

Seurasin myös naapurimme Viron tilannetta, eikä se ole ollut lohdullinen tuulivoimahörhöjen kannalta. Virossa on käyttöönotettua tuulivoimaa noin 150 MW – mutta tätä kirjoitettaessakin tuulivoimalat Virossa tuottavat yhteensä vain 6,0 MW teholla, eli noin 4% nimellistehosta.

Yhteenveto

1. Tuulivoimalat eivät tuota Suomessa sähköä juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten. Siten tuulivoimaloista on haittaa, kun niitä varten tarvitaan saman verran varavoimaa kuin on käyttöönotetun tuulivoiman yhteinen nimellisteho. Kukaan ei voi varmaksi ennustaa milloin tuulee.

2. Tuulivoiman rakentaminen Suomeen vaatii valtavia tukiaisia veronmaksajan pussista.

3. Tuulivoima on kallista – mitä enemmän Suomeen rakennetaan tuulivoimaa sitä enemmän suomalaiset joutuvat maksamaan ennestäänkin kalliista sähköstä.

4. Tuulivoimaa, eikä mitään muutakaan ”uusiutuvaa”, EI ole mikään pakko rakentaa Suomeen. Oleellista on vähentää saastuttamista, eli erilaista polttamiseen perustuvaa energiantuotantoa. Tietenkin Suomeen pitää rakentaa hyvin runsaasti uutta ydinvoimaa tuottamaan meille energiaa ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia.

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu