Suomessa on rapsakka pakkaskeli – onpa mukava ulkoilla

Niin, Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa ja Virossa on pakkasta – toki hieman laajemmallakin alueella.

Tuulivoimahörhöjen mukaan ”talvella tuulee enemmän” – valitettavasti nämä kaikenkarvaisine ”tuuliatlaksineen” jättävät kertomatta totuuden (eli valehtelevat) että juuri kovilla pakkasilla EI tuule tarpeeksi että tuulivoimalat tuottaisivat ainakaan Suomessa sähköä mainita saakka. Hörhöjen väite jonka mukaa kyllä jossakin pohjolassa aina tuulee olen kumonnut täällä.

Kuinka ollakaan juuri kovilla pakkasilla Suomessa kulutetaan sähköä eniten – joten tuulivoimaloista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Olen esittänyt tästä todisteita kuvaparien muodossa jo vuosien ajan.

Tulin vilkaisseeksi minttuteen hautumista odottaessani mitä energiarintamalle ”pohjolassa” juuri nyt (4.2.2012 klo 13.16) kuuluu:

– Suomen tuulivoimalat ”tuottivat” sähköä peräti 2MW teholla (0,015% Suomen sähkönkulutuksesta.

– Kaikkien yllämainittujen ”pohjolan” maiden kaikki tuulivoimalat tuottivat yhteensä sähköä 717MW teholla (1,1% sähkönkulutuksesta).

– Tuulivomahörhöjen hypettämässä Tanskassa tuulivoimalat tuottivat sähköä yhteensä 225MW teholla (4,8% sähkönkulutuksesta ja noin 6% rakennetusta tuulivoimakapasiteetista).

– Virossa on käyttöön otettua tuulivoimaa noin 150MW, mutta nyt tuulivoimalat tuottavat noin 2MW teholla (1,3% nimellistehosta).

—–

Luulisi paksukalloisimmillekin menevän perille ETTEI Suomeen ole järkevää rakentaa lisää tuulivoimaa – mutta pitää rakentaa runsaasti uutta ydinvoimaa tuottamaan meille sähköä ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia. Suomalaisen ydinvoiman erinomainen piirre on, että se tuottaa erittäin suurella todennäköisyydellä sähköä juuri silloin kun Suomessa sähkön kulutus on korkeimmillaan – huoltoseisokit ajoitetaan kesään jolloin sähkön kulutus on vähäistä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu