Tanskan hypetetyt tuulivoimalat tuottavat 74MW teholla sähköä

Tuulivoimahörhöt ovat kovasti hypettäneet Tanskaa – että sinne on rakennettu runsaasti tuulivoimaa ja ne tuulivoimalat muka tuottavat suuren osan Tanskan sähköntarpeesta.

Kurkistin ihan satunnaisesti mikä tilanne pohjolan sähköntuotannossa oikein on tällä hetkellä (10.2.2012 klo 18.08):

Tanskan tuulivoimalat tuottivat sillä hetkellä yhteensä 74MW teholla, joka on 1,4% Tanskan sen hetkisestä sähkönkulutuksesta ja noin 2% Tanskan rakennetusta tuulivoimakapasiteetista.

Suomen tuulivoimalat sentään pakkasen lauhduttua tuottivat samaan aikaan yhteensä 32MW teholla, eli karkeasti 16% rakennetusta kapasiteetista. Se on huippuhyvin verrattuna siihen, että tämän pakkasjakson aikana tuotanto on usein ollut 0MW ja 1MW tai 2MW.

Norjan, Tanskan, Ruotsin, Suomen ja Viron tuulivoiman yhteenlaskettu tuotanto oli 877MW, eli noin 1,4% sähkönkulutuksesta.

—–

Suomeen EI ole pienintäkään järkeä rakentaa lisää tuulivoimaa, mutta pitää rakentaa runsaasti lisää ydinvoimaa.

Suomalaiset ydinvoimalat tuottavat sähköä 100% teholla vähintään 99% todennäköisyydellä juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten – eli kovilla pakkasilla. Ydinvoima on ympäristöystävällistä, halpaa, eikä tarvitse tukiaisia.

Tuulivoima sen sijaan vaatii valtavat tukiaiset veronmaksajan pussista ja lisäksi nostaa sähkön hintaa heikentäen Suomen kilpailukykyä.

Tuulen ja lämpötilan korrelaatiosta löytyy kuvapareja täältä.

Pohjoismaiden tuulivoimasta löytyy lisää lukuja mm. täältä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu