Hyökätäkkö vaiko eikö hyökätä?

Saksa kukisti Saksalle sodan julistaneen Ranskan, jota Hitler piti Saksan verivihollisena, mutta Saksalla ei ollut edes suunnitelmaa hyökätä Englantiin. Hitlerin mielestähän Saksan olisi pitänyt liittoutua Englannin kanssa, eikä suinkaan sotia Englantia vastaan.

Saksan joukot olisivat kyenneet tuhoamaan Englannin siirtoarmeijan Dunkerquessa, mutta Hitler pysäytti joukot ja päästi englantilaiset pakenemaan saarelle. Oletetaan, että Hitler teki sen helpottaakseen rauhantekoa Englannin kanssa.

Kun Englannin maavoimat olivat kesällä 1940 heikot, mutta vahvistumassa, Venäjä valmistautui iskemään länteen maailmanhistorian suurimmin joukoin ja jatkossa USA:n apu Englannille alkaisi vaikuttamaan yhä enemmän Saksaa vastaan, niin Saksan olisi pitänyt tehdä maihinnousu Englantiin syyskesästä 1940 – vaan maihinnousua ei koskaan tehty.

Tässä tuoreessa artikkelissa tarkastellaan maailmanhistorian kohtalokasta käännekohtaa suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein – henkilöiltä, jotka taatusti ovat alansa asiantuntijoita.

Operaatio ”Merileijonan” menestymisen mahdollisuuksista ei olla yksimielisiä – mutta artikkelissani asiaa valotetaan eräin osin. Voi vain ihmetellä miksi Hitler ajautui ajopuun lailla konfliktista toiseen, eikä käyttänyt Saksan Yleisesikunnan erinomaista asiantuntemusta hyväkseen. Strategisesta osaamisesta Saksassa EI ollut puutetta.

Oliko syynä Saksan kansallisSOSIALISTISEN TYÖVÄENPUOLUEEN sisäinen valtataistelu? Kaikki taistelivat kaikkia vastaan aivan kuin Saksalla ei olisi ollut tarpeeksi ulkoisia vastustajia.

Oppikaamme historiasta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu