Venäjä syyttää taas raivoissaan rikoksistaan muita – valehtelee

Viron parlamentti hyväksyi 14.2.2012 päätöslauselman, jossa kiitettiin kaikkia, jotka auttoivat Viron itsenäisyyden palauttamisessa Venäjän ja Saksan miehityksistä. Se tietenkin tarkoitti kiitosta myös Venäjän miehityksiä vastaan tavalla tai toisella toimineita, mukaan luettuna heitä, jotka taistelivat vuonna 1944 Venäjän puna-armeijaa vastaan pyrkien estämään uuden verisen punamiehityksen. Julkilausuman puolesta äänesti 71 kansanedustajaa, kukaan ei äänestänyt sitä vastaan, eikä myöskään tyhjää.

Tänään 15.2.2012 tuli sitten Venäjän ulkoministeriön valheita täynnä oleva hyökkäys Viroa vastaan. Siinä syytettiin Viroa historian väärentämisestä, natsien ylistämisestä ja väitettiin vain Saksan miehittäneen Viroa ja vieneen Viron itsenäisyyden. Mitään Venäjän taholta tapahtunutta miehitystä ei muka ole koskaan tapahtunut.

Viron ulkoministeri ja Viron Presidentin kanslia ovat jo vastanneet Venäjän hyökkäykseen ja se on tuomittu muutenkin harvinaisen törkeäksi valheeksi. Presidentin  kanslian tiedonannossa todettiin nimenomaan Venäjän hävittäneen Viron itsenäisyyden vuonna 1940.

Kerrataanpa hieman mitä todella historiassa tapahtui:

1. Nimenomaan Venäjä halusi saada aikaan Toisen Maailmansodan.

2. Venäjä liittoutui Natsi-Saksan kanssa ja solmi Euroopan maiden sulle-mulle jakamisen sopimuksen.

3. Venäjä miehitti Viron ja aloitti virolaisten kansanmurhan.

4. Virolaiset taistelivat maansa vapauden puolesta vapauttaen lukuisia alueita ennen saksalaisten joukkojen saapumista Viroon. Virolaiset ja saksalaiset taistelivat aseveljinä rintarinnan ajaen miehitysjoukot Virosta. Viron sini-musta-valkoiset liput liehuivat taas kaikkialla Virossa.

5. Valitettavasti saksalaiset olivat niin typeriä, että eivät sallineet Viron palauttaa virallisesti itsenäisyyttään voimaan (pakolaishallitus oli kuitenkin olemassa), vaan alkoivat puolestaan miehittämään Viroa.

6. Virolaisia vapaaehtoisia taisteli imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan, mutta heitä olisi ollut oleellisesti enemmän jos Saksa olisi antanut Viron palauttaa itsenäisyytensä.

7. Kun Venäjä uhkasi jälleen miehittää Viron, niin virolaiset taistelivat leijonan lailla vastaan aiheuttaen Venäjän rikolliselle puna-armeijalle suunnattomia tappioita. Lopulta Venäjä kuitenkin onnistui miehittämään Viron uudelleen ja Venäjän joukot repivät Viron lipun alas Pitkän Hermannin tornista vetäen punarättinsä tilalle.

8. Tämä uusi Venäjän brutaali miehitys kesti puoli vuosisataa. Virolaiset kuitenkin tekivät laulavan vallankumouksen palauttaen itsenäisyytensä voimaan myös de facto, eikä pelkästään de jure – pakolaishallitus ylläpiti Viron itsenäisyyttä miehityksen ajan.

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu