Presidentti Niinistö vierailee Afganistanissa Suomen rauhanturvajoukkojen luona?

Georgian presidentti Saakashvili kävi juuri vierailulla Afganistanissa tervehtimässä georgialaisia joukkoja, jotka on sijoitettu todella kusiseen paikkaan Helmandin maakuntaan.

Saakashvili kertoi sotilailleen (Georgian asevoimien maastopuvussa) miten tärkeää työtä he tekevät – että USA puolestaan auttaa Georgiaa Georgian vihollista (imperialistinen roistovaltio Venäjä) vastaan auttaen Georgiaa modernisoimaan asevoimiaan.

Suomalaiset rauhantuvaajat ovat toki paljon rauhallisemmassa paikassa Afganistanissa, eivätkä joudu kantamaan sellaisia tappioita kuin georgialaiset tai vaikkapa virolaiset samalla alueella – mutta olisi paikallaan että Suomen Puolustusvoimain ylipäällikkö Sauli Niinistö kävisi kannustamassa suomalaisia siellä paikan päällä. Mieluiten tietysti Suomen Puolustusvoimien maastopuvussa arvomerkkeineen.

Georgia lisää ennestään joukkojaan Afganistanissa. Niin pitäisi mielestäni tehdä myös meidän. Hoidetaan homma kunnialla loppuun, eikä jätetä sitä kesken.

Suomella pitäisi olla vain yksi ulkomainen operaatio kerrallaan – että sillä olisi vaikuttavutta, eikä pelkästään muodon vuoksi mukana olemista. Sen yhden operaation pitää mielestäni olla nyt Afganistan. Afgaanit ovat ansainneet sen että he saavat elää lopultakin rauhassa omassa maassaan.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu