Putinilla ja Medvedevillä on päänsärkyä pienen ja köyhän Georgian vuoksi

Putin julisti tänään 22.2.2012, että on ”valtava virhe” USAlta ”uudelleenaseistaa” Georgiaa. Medvedev itki sitä samaa 9.2.2012.

Niin, Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 2008 yrittäen miehittää koko Georgian, tai vähintäänkin kaataa Georgian laillinen hallito ja pistää Kremlin nukkehallinto tilalle. Venäjä epäonnistui silloin yrityksissään, mutta miehittää parhaillaankin Georgian Abhasiaa, ns. Etelä-Ossetiaa ja Akhalgoria.

Medvedev on itkenyt, ettei hänen yrityksensä asettaa Georgia salaiseen aseidenvientikieltoon, ole onnistunut, vaan Georgialle toimitetaan aseita.

He kuulemma näkevät sen ihan satelliiteilaan ja muutenkin.

Juuri tämänpäiväinen hammasten kiristys johtunee siitä, että USAn varapuolustusministeri vierailee parhaillaan Georgiassa ja tapaa presidentti Saakashvilin.

Siinäpähän kiristelettä hampaitanne – Georgia on päässyt karkuun verisistä Venäjän miehityksistä ja kuuluu nyt demokraattisten länsimaiden leiriin.

Huvittavinta on Venäjän johdon jatkuvat lausunnot, että heillä ei ole mitään Georgian tavallista kansaa vastaan, vaan vain Georgian hallitsijoita vastaan. Olen itse tehnyt lukuisia pitkiä matkoja Georgiaan keskustellen siellä ihan tavallisten georgialaisten (mukaan luettuna Abhasian pakolaisten) kanssa – he vihaavat Venäjää ja venäläisiä, ja aiheesta.

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu