Venäjän viranomaiset pidättivät työtään tehneen toimittajan

Viron ”yleisradion” toimittaja Igor Taro oli eilen Pihkovassa tekemässä juttua Venäjän presidentinvaaleista. Kun hän kuvasi vaalijulisteita niin Venäjän viranomaiset pidättivät hänet väittäen, että hänellä olisi pitänyt olla virallinen akreditonti Venäjän ulkoministeriöstä, eikä Tarolla ollut lehtimiesviisumi riitä.

Taro onnistui kuitenkin jotenkin soittamaan Viron konsulille Pihkovassa, joka pani ison remmin pyörimään: sekä Viron ulkoministeri, että Viron presidentti puuttuivat asiaan.

Taron piti eilisen tiedon mukaan joutua tänään venäläiseen oikeusistuimeen tuomittavaksi, mutta tänään venäläiset sitten huomasivat, ettei he voineet syyttää toimittajaa yhtään mistään – hänellä oli toimittajaviisumi, joka lupaa toiminnan jota toimittaja teki.

Tänään konsuli auttoi Igor Taron pääsemään takaisin Viroon – mutta toimittajan työ tietenkin keskeytyi. Se siitä lehdistönvapaudesta Venäjällä.

Lähde.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu