Ainakin Virolle on hyötyä NATO-jäsenyydestä – jospa Suomellekin

Venäjän puoli vuosisataa kestäneen brutaalin miehityksen jäljiltä Viro on edelleen suhteellisen köyhä maa verrattuna Suomeen, jota Venäjä ei kyennyt miehittämään kovasta yrityksestä huolimatta.

Viro on rakentanut tarmokkaasti maanpuolustustaan nollasta ylös nyt jo yli 30 vuotta, mutta edelleen Virolta puuttuvat taistelupanssarivaunut. Taistelupanssarivaunut ovat kallis lysti hankkia, kouluttaa, ylläpitää ja käyttää.

Viro on vuonna 2004 tapahtuneen NATOon liittymisen jälkeen kuitenkin näyttänyt olevansa erinomainen NATOn jäsenmaa, joten nyt kun Venäjä on suuri sotilaallinen uhka Virolle, niin liittolaiset ovat tulleet apuun vahvistamaan Viron puolustuskykyä ja puolustusvalmiutta.

Virossa on kaksi Englannin Pataljoonan taisteluosastoa (BTG), joilla molemmilla yhteensä on karkeasti 30 Challenger taistelupanssarivaunua (MBT). Ranskalta Virossa on ilmeisesti karkeasti 14 MBT Leclerciä. Tanskalta Virossa on 14 Leopard 2 A 7 MBT. Ne ovat jo mittava panssarivoima, kun tukena on Viron ja edellämainittujen maiden rynnäkköpanssarivaunuja, telahaupitseja, raskaita raketinheittimiä M270, jne., jne.

Miehiä on helppo tuoda lisää Viroon ja Virolla itsellään on mukavasti koulutettua reserviä, joten liikekannallepanossa Viro saa kokoonsa nähden merkittävän taisteluvoiman. Nykyaikainen taistelupanssarivaunu kuitenkin painaa melkoisesti ja on muutenkin hankalasti kuljeteltava murikka – joten niitä on parasta olla valmiina paikalla jo ennen imperialistisen roistovaltion Venäjän hyökkäystä.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu