Aseista Ukrainalle

Näyttäisi tätä kirjoittaessa 24.4.2024, että USAn asetoimituksissa Ukrainalle ollut ”tulppa” olisi viimeinkin kiskottu irti ja asetoimitukset jatkuisivat edes jollakin tasolla.

Useiden eri lähteiden mukaan asetoimituksissa olisi viimeinkin myös noin 300 km toimintamatkan omaavia ATACMS-ohjuksia raskaisiin raketinheittimiin. Niitä olisi pitänyt toimittaa Ukrainalle viimeistään jo karkeasti vuosi sitten, mutta vanhan sanonnan mukaan parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Niitä pitää nyt toimittaa suuri määrä, eikä vain näytteeksi.

Vanhempaa mallia Abrams panssarivaunuja toimitettiin Ukrainalle jo aiemmin, mutta vain 31 kpl. Näyttäisi siltä, että nyt toimitettaisiin  toiset 31 kpl. Se on edelleen vähän ja liian myöhään, mutta kuitenkin askel eteenpäin.

Saksan liittokansleri Scholz on pitänyt ehtona Taurus risteilyohjusten toimittamiselle Ukrainalle, että USA toimittaa ensin ATACMSeja Ukrainalle. Nyt sekin keinotekoinen kynnys on ylitetty. Taurusten tuotantolinja käyntiin ja varastossa jo olevia Tauruksia on lähetettävä Ukrainalle heti vähintään 100 kpl.

On käsittämätöntä, että Joe Biden pihtaa edelleen USAn ”koipuseissa” olevia F-16 hävittäjiä. Niitä on lähetettävä Ukrainalle heti vähintään 50 kpl, eikä saa enää viivytellä niiden kanssa. Niihin pitää luonnollisesti antaa myös kunnolliset aseet ilmasta ilmaan (kuten uusimmat versiot AMRAAM-ohjuksista) ja ilmasta maahan.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu