Donald Trump sai aikaan hyvääkin, mutta muistettaneen lähinnä pahasta

Varsinkin presidentinvaalien jälkeinen aika on ollut Trumpilla aikaa, jolloin hänen olisi ollut parempi olla ihan hiljaa. Puhuminen hopeaa, vaikeneminen kultaa.

Niitä Trumpin idioottimaisia möläytyksiä esimerkiksi Twitterissä minun ei tarvitse toistaa, niitä muistetaan ilman minuakin. Haluan kuitenkin nostaa esiin edes joitakin positiivisiakin asioita.

Trumpilta hyvää

Trump nosti tarpeellisesti ja tarpeellisen voimakkaasti esille, että demokraattisten maiden puolustusliitossa NATOssa on vapaamatkustajia, jotka eivät investoi tarpeeksi puolustukseen. Hän teki selväksi, että puolustusmäärärahojen pitää olla vähintään 2% bruttokansantuotteesta, eikä USA ole velvollinen puolustamaan niitä vapaamatkustajia. Kukaan muu USAn presidentti ei ole ollut tässä asiassa yhtä päättäväinen – kiitos Trump.

Yhä useampi NATOn jäsenmaa on kohottanut reippaasti puolustusmäärärahojaan – myös aivan surkea puolustusmielessä Saksa. Trumpin olisi pitänyt potkia Saksan Merkeliä tässä asiassa vieläkin kovemmin.

Myös USAn ja Meksikon rajalla oleva ”muuri” on hyvä asia. Se vähentää laitonta maahanmuuttoa ja esimerkiksi huumeiden salakuljetusta Meksikosta Jenkkilään. Trumpin aikana ”muuria” on korjattu tiiviimmäksi – kiitos Trump.

Enemmänkin hyvää Trumpista olisi löydettävissä, mutta riittäköön tämä vastineeksi sille ”paskan heittämiselle” minkä kohteena Trump on varsinkin viimeaikoina ollut.

 

Niin, minä en ole persu, vaan kuulemma Kokoomuksen Suojeluskuntasiipeen kuuluva.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu