Haitallisesta aurinkovoimasta uusi suuri puhallus ja paljon vahinkoa Suomelle

Uutisissa kerrottiin, että Suomessa on vireillä suuri määrä aurinkovoimahankkeita. Puhuttiin jopa tehosta 12 GW. Yksittäisessä hankkeessa voisi olla satojen megawattien teho, jopa 1000 MW, eli 1 GW.

Vähän aikaa sitten luin aurinkovoimahankkeesta, johon tarvitaan rahoitusta 130 miljoonaa euroa ja on anottu avustusta veronmaksajien pussista 30 miljoonaa.

Kuvat kertovat (tuotantoennuste)

Huom! Tuulivoimasta on mitattu tieto, aurinkovoimasta ennuste!

Tammikuu 2022 (min 0MW, max 59 MW, kapasit. 358 MW)

Syyskuu 2022 (min 0MW, max 277 MW, kapasit. 498 MW)

Vihreä siirtymä

Tämä on sitä ”vihreää siirtymää”. Sähköntuotannon pitäisi olla ”uusiutuvaa”, välittämättä pätkääkään siitä onko se järkevää.

Haitalliseen sattumavoimaan tuulivoima menee jo tukiaisia miljardeja meidän veronmaksajien rahapusseista. Tässä uusi kuppaus.

Ketään ei kiinnosta

Ketään ei näytä kiinnostavan tosiasia, että juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten (tammikuun ja helmikuun kovilla pakkasilla) niin tuulivoima, eikä aurinkovoima EIVÄT tuota sähköä valtakunnanverkkoon ainakaan mainita saakka. Silloinkin sähköverkkoon täytyy kuitenkin tuottaa sähköä vähintään niin paljon kuin sähköä kulutetaan – muuten sähköverkko kaatuu, joka puolestaan tarkoittaa, että töpseleistä ei enää tule sähköä pitkään aikaan.

Kylmintä, eli suurin sähkönkulutus Suomessa voi hyvin olla tammikuun alkupuolella noin kello 5 aamulla. Silloin ei tuule tarpeeksi tuulivoimalle eikä paista aurinko aurinkovoimalle. Tuulivoiman tuotto voisi olla esimerkiksi 20 MW ja aurinkovoiman tuotto 0 MW.

Tuulivoiman tuotosta pakkaspäivänä löytyy kovaa faktaa täältä.

Valtava ongelma

Kun Suomeen on rakennettu haitallista sattumavoimaa tuulivoima jo nimellisteholtaan noin 4300 MW ja tuulivoiman tuotanto heiluu karkeasti välillä 20 MW ja 3700 MW, niin kovatuulisena aikana sähkön hinta tippuu nollan hujakoille, jolloin hyvät voimalat eivät saa sähköstään rahaa. Vastaavasti kun ei tuule kunnolla, niin sähkön hinta pomppaa taivaisiin vieden Suomen kilpailukyvyn ja aiheuttaa työttömyyttä. Ei ole vähäisintäkään järkeä ensin rakentaa sattumavoimaa ja sitten yrittää keksiä mistä saataisiin sähköä, kun ei tuule, eikä paista aurinko.

Ratkaisu

Pitää lopettaa tuulivoiman ja aurinkovoiman rakentaminen Suomeen – ja täytyy rakentaa Suomeen runsaasti uutta ydinvoimaa. Ydinvoimala tuottaa Suomessa sähköä täydellä nimellistehollaan erittäin suurella toimitusvarmuudella juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten (tammikuun ja helmikuun kovilla pakkasilla).

Suomeen pitää perustaa Suomen Ydinvoima Oyj ja sen täytyy tilata Etelä-Koreasta kolme identtistä 1400 MW ydinvoimalaa APR1400: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu