Ihmiset ovat valmiita toimimaan, jopa taistelemaan, erilaisten arvojen puolesta

Eri ihmisille ovat tärkeitä erilaiset arvot, hyvinkin erilaiset arvot.

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

Siinä ilmenee yksi ikivanha arvo, joka ainakin osittain on voimassa edelleen.

Se on peräisin Kolmesta muskettisoturista, ja nykyään ”henkilöityy” demokraattisten maiden puolustusliittoon NATOon.

Väitän, että ns. Talvisodan hengessäkin oli juuri tätä ”arvoa”. Kavereita ei jätetä. Vaikka pelottaisi kuinka paljon, niin karkuun ei lähdetä, vaan tapellaan katkeraan loppuun saakka – imperialistinen roistovaltio Venäjä ei saa voittaa sotaa, maksoi mitä maksoi.

Demokratia

Demokratia on oikeastaan melkoisen surkea hallintomuoto, tehdään huonoja kompromisseja ja päätökset saadaan aikaan hitaasti.

En kuitenkaan tiedä mitään parempaa, joten olen valmis taistelemaan viimeiseen veripisaraan saakka demokratian puolesta – Venäjää, kommunismia, islamisteja, jne. vastaan.

Vapaus

Vapaudelle voi olla erilaisia merkityksiä – minulle kuitenkin Vapaus merkitsee kansallista itsemääräämisoikeutta.

Esimerkiksi suomalaiset, virolaiset, tshetsheenit, kurdit, katalaanit, jne., jne. muodostavat selvästi omat erilliset kansansa. Jokaisen kansan pitää saada ihan itse päättää haluavatko muodostaa oman itsenäisen valtion. Kun suomalaiset ovat halunneet itsenäisen Suomen Tasavallan, niin meillä sitten on oma itsenäinen Tasavalta, vaikka sen eteen on pitänyt taistella Vapaussota, Talvisota ja Jatkosota. Taistelemme Suomen itsenäisyyden ja Vapauden puolesta tarvittaessa jatkossakin.

Tasa-arvo

Sillekin on taatusti monta eri merkitystä. Minulle tulee ensimmäisenä mieleen miehen ja naisen välinen tasa-arvo. Miehet eivät saa pakottaa naisia käyttämään esimerkiksi burkaa, nikabia, huntua, huivia, tms. Ja myös päinvastoin miesten pitää saada vapaasti esimerkiksi harrastaa vapaaehtoista maanpuolustusta, vaikka kaikki naiset eivät sitä välttämättä kovin korkealle arvosta.

Jos nainen haluaa olla sotilas, niin sitä ei saa estää.

+5
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu