Imperialistinen roistovaltio Venäjä luulee voivansa rankaisematta tehdä mitä hyvänsä
Esimerkkejä Venäjän rikoksista, joista ei ole seurannut mitään merkittävää rangaistusta:
- Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939, yrittäen valloittaa koko Suomen, mutta epäonnistui yrityksessään – Venäjä rikkoi törkeästi voimassa ollutta hyökkäämättömyyssopimusta;
- Venäjä hyökkäsi uudelleen Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05, aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Jatkosodan;
- Venäjä hyökkäsi Japanin kimppuun ryöstöretkelle rikkoen Japanin ja Venäjän välillä voimassa ollutta hyökkäämättömyyssopimusta;
- Käytännössä Venäjä hyökkäsi Etelä-Korean kimppuun ryöstöretkelle, aloittaen Korean sodan;
- Venäjä hyökkäsi Unkariin vuonna 1956, aiheuttaen suurta tuhoa maassa, joka olisi vain halunnut hieman vapautta;
- Venäjä hyökkäsi Tshekkoslovakiaan 1968, kun siellä kansa olisi halunnut hieman ihmiskasvoisempaa sosialismia;
- Venäjä hyökkäsi Afganistaniin 1979, tekemään afgaanien kansanmurhaa kymmeneksi vuodeksi, kun afgaanit eivät halunneet maastaan kommunistista diktatuuria;
- Venäjä hyökkäsi demokraattisen Tshetshenian kimppuun 1994, kun ei halunnut naapurikseen demokraattista valtiota;
- Hävittyään sen Ensimmäisen Tshetshenian sodan Venäjä hyökkäsi uudelleen demokraattiseen Tshetsheniaan 1999, räjäyttäen tekosyyksi Venäjällä useita kerrostaloja;
- Venäjä hyökkäsi Georgiaan 2008, kun ei halunnut naapurikseen demokraattista valtiota, jossa kitkettiin vauhdilla korruptiota ja elintaso nousi hyvin;
- Venäjä hyökkäsi demokraattiseen Ukrainaan 2014, kun ukrainalaiset halusivat orientoitua demokraattiseen länteen diktatorisen Venäjän sijaan.
Venäjä on saanut rankaisematta tehdä ihan mitä hyvänsä
Niin, nälkä kasvaa syödessä. Venäjän johto on nähnyt, että se ei joudu edesvastuuseen rikoksistaan tekipä ihan mitä hyvänsä.
Juuri siitä syystä Venäjä käynnisti suurhyökkäyksen Ukrainaan 24.2.2022. Venäjä oletti, että koko Ukrainan valloittamisestakaan ei seuraa mitään merkittävää ”rangaistusta”.
Tulevaisuus
Tulevaisuudessa on täysin sama asia. Jos demokraattiset länsimaat antavat jälleen imperialistisen roistovaltion Venäjän valloittaa pienikään osa lisää Ukrainaa, niin Venäjä hyökkää taas Baltian tai Suomen kimppuun.
Mitä pitää tehdä
Venäjälle pitää ehdottomasti tehdä nyt täysin selväksi, että JO RIITTÄÄ. Ukrainalle täytyy toimittaa niin paljon aseita, ampumatarvikkeita, rahallista apua, jne., että Venäjä häviää perusteellisesti tämän aloittamansa Ukrainan ja Venäjän välisen sodan.
Joku voi toki sanoa, että kyllä suomalaiset ”rankaisivat” Venäjää Talvisodasta – Kekkosen kaverin Hrutshovin mielestä Venäjä kärsi Talvisodassa miljoonan miehen tappiot.
Mutta miten muut demokraattiset maat ”rankaisivat” hyökkääjää Venäjää? No, toki Venäjä erotettiin YKn edeltäjän Kansainliiton jäsenyydestä – mutta ”entä sitten”. Kuin olisi hanhen selkään kaadettu vettä.
Ilmoita asiaton viesti
Parisuhteissa, perheissä ja mm. työpaikoilla öykkäriroistot ja despootit saattavat terrorisoida jopa vuosia ja vuosikymmeniä…mutta että tolkun valtioiden keskellä näin brutaalisti-ja pitkään ”tsaari” Putinkin, ilman että mistään löytyy ”pysäyttäjää…?!”
Ilmoita asiaton viesti
Ei oikein ole toimivaa Maapallon Poliisia.
Imperialistinen roistovaltio Venäjä istuu YKn turvallisuusneuvoston vakinaisena jäsenenä ”ikuisesti” ja sillä on veto-oikeus kaikkiin päätöksiin.
Parhaillaan on käynnissä yritys pysäyttää Venäjä, mutta se tapahtuu yksittäisten valtioiden toimesta, jotka ovat valmiita antamaan Ukrainalle jotakin tukea – toki se on jo paljon parempi kuin vaikkapa vuonna 2008, jolloin kukaan ei ollut valmis toimittamaan aseita Venäjän hyökkäyksen uhrille Georgialle.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi Ukrainaa tukevista valtioista pääosassa olevan USA:n johdossa on sentään Joe Biden eikä Donald Trump, jonka arvaamattomat ”diilit”, Putinin mielistely ja omahyväisyys olisivat vieneet pohjan länsivaltojen yhtenäisyydeltä Venäjän palauttamisessa järjestykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi USA tukee Ukrainaa. Valitettavasti USA kuitenkin antaa apua tipoittain, joten sota jatkuu, jatkuu ja jatkuu.
Ilmoita asiaton viesti
Tipottain ja tipottain apua!?
On se kumma kun länsivaltojen (Naton) johto ei kerta kaikkiaan katso Putinin ”uhokortit” ja mene ilmavoimin ja ristelyohjuksin ajamaan Venäjän roistojoukot Ukrainan maavoimien avuksi kaalimaahansa!? Venäjän puolelle ei tarvitse mennä.
Kurittomat ja huonosti johdetut venäläisjoukot eivät tarvitsisi kun yhden kunnon potkun ottaakseen hatkat.
Sota jatkuu..jatkuu..jatkuu, ja länsijohtajien housunlahkeet lepattavat pelosta Putinin edessä!!? Punainen viiva häilyy heillä painajaisena unissakin.
Ilmoita asiaton viesti
Läntisissä demokratioissa sodasta päättävät kunkin maan parlamentit. Olen vakuuttunut siitä, että ne eivät anna lupaa hyökkäyksellisiin sotatoimiin Venäjän joukkoja vastaan.
Sitten asia on ihan erikseen, jos Venäjä menee tekemään sen virheen, että hyökkää johonkin NATO-maahan.
Ilmoita asiaton viesti
Päättää kuka ja mikä instanssi tahansa, mutta nyt tarvittaisiin jämäköitä päätöksiä, ei pään pitämistä pensaassa ja pelkäämällä mitähän Putin seuraavaksi keksii. Tämän, ja monen muun Putinin lakeijan uhoamista pelätään aivan liikaa.
Kuinka tällaiset pelkuri-johtajat uskaltavat johtaa ”oikeaa” sotaa??
Kyllä kai ”Kalsarimyrkyttäjä” sen verran on järjissään, vai onko?, että ei Nato-maahan hyökkää!
Ilmoita asiaton viesti
Minusta olisi toivotonta yrittää saada vaikka Suomen, Saksan tai USAn parlamenttia päättämään, että ruvetaan sotimaan Venäjän joukkoja vastaan.
Vaikka Suomessa Talvisota kirveli, niin Suomen Eduskunta ei ollut valmis lähtemään hyökkäyssotaan. Mutta kun Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun, niin Eduskunta päätti yksimielisesti, että Suomi on sodassa.
Pitää vaan lähettää Ukrainalle aseita, ammuksia, pimeänäkölaitteita, vastatykistötutkia, jne., jne. Ukraina tarvitsee myös taloudellista tukea. Nämä kaikki ovat helppo juttu siihen verrattuna, että lähdettäisiin sotimaan.
Ilmoita asiaton viesti
Onpa länsimaissa toivotonta ja pelkurimaista sakkia!?
Lähetetään pimeännäkölaitteita??? (Toki ovat tyhjää perempia.)
Ei Venäjän tarvitse luulla mitään. Ja rankaisemisen kanssa on niin ja näin. Putinillehan on annettu miehen sana (Biden), joka näemmä pitää, että antaa ruskipoikien painaa vaan, emme tule Ukrainalle sotilaallisesti apuun.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, Biden teki valtavan suuren virheen sanoessaan, ettei USAn joukkoja lähetetä missään tapauksessa Ukrainaan.
Pimeänäkölaitteet ovat hyvin tarpeellisia, nykyisin on tapana sotia myös pimeässä.
Ilmoita asiaton viesti
Georgialle olisi pitänyt toimittaa Stinger-ilmatorjuntaohjuksia ja erilaisia panssarintorjunta-aseita reilusti heti Venäjän hyökkäyksen alettua – mieluiten tietysti jo ennen hyökkäystä.
Georgian tykistö teki sinänsä hyvää työtä ja ryssät ryssivät perusteellisesti Georgiassakin:
https://jput.fi/Venaja_ryssi_Georgian_sodan.htm
Ilmoita asiaton viesti
Ukraina pelastetaan siten, että kansainvälinen yhteisö tukee sitä auttamaan itse itseään hyökkääjän pois häätämisessä. Siihen tarvitaan määrällisesti ja laadullisesti riittävää aseistusta ja koulutusta sen käytössä, tiedustelutietoja ja humanitääristä apua siviiliväestölle. Jos Ukraina saa ilmavoimansa länsimaiselle tasolle ja vaikkapa F-16 -monitoimihävittäjät käyttöönsä aseineen, vuonna 2023 sotaa käydään toisin kuin nyt.
Sodan jälkeen odottaa jälleenrakennus, joka sekin tarvitsee kansainvälistä tukea. Vuosien saatossa Ukraina on parhaassa tapauksessa itsenäinen eurooppalainen demokratia ja oikeusvaltio, josta neuvostoaikojen korruptio on kitketty pois ja arkielämä muistuttaa kenties tämän päivän Baltian maita. Sen jälkeen maailma on paljon turvallisempi paikka.
Pohja nykyaikaisen kansakunnan rakennustyölle on Ukrainassa lähtökohtaisesti paljon parempi kuin islamilaisissa Irakissa ja Afganistanissa, jonne demokraattisen hallinnon vieminen ulkoa päin ei etene uskonnollisen fanatismin ja kivikautisten heimoperinteiden sekä korruption vallitessa, vaikka Irakin luonnonvarat periaatteessa riittäisivät nostamaan maan elintason Persianlahden öljyvaltioiden tasolle.
Ilmoita asiaton viesti
”Sodan jälkeen odottaa jälleenrakennus, joka sekin tarvitsee kansainvälistä tukea.”
Tämän onnistuminen huolettaa minua melkeinpä enemmän kuin Ukrainan sotilaallisen tuen jatkaminen. Ukrainaa autettaneen sotilaallisesti jatkossakin, tulisi auttaa enemmän ja nopeammin, mutta autetaan kuitenkin.
Ukraina on keskituloinen maa – maan BKT/capita oli 2019 3700 USD vrt. Suomen 49000 USD – ja sodan jälkeen se on entistäkin köyhempi, vaurioituneella infrastruktuurilla ja sodan inhimillisillä haavoilla. Maa on myös täynnä aseita ja ihmisiä jotka ovat tottuneet käyttämään niitä. Ukrainan mahdollisuudet ovat suuret, mutta niin ovat riskitkin jos apua ei anneta.
Toisen maailmansodan jälkeen USA:n suursaavutus oli Marshall-apu ja eurooppalaisten patistaminen taloudelliseen yhteistyöhön. Ukrainan sodan jo ollessa käynnissä EU:n pitää sitoutua pitkäjänteiseen talousapuun. Ukraina taisteli meidän puolestamme Venäjän uhan murskaksi. Kunniavelka pitää maksaa. Palkintona on entisestään paraneva maailmanrauhan tila sekä Ukrainan kansan inhimillisten ja taloudellisten mahdolllisuuksien hyöty Euroopan ja maailman taloudelle.
Ilmoita asiaton viesti
Hannu: ”Jos Ukraina saa ilmavoimansa länsimaiselle tasolle ja vaikkapa F-16 -monitoimihävittäjät käyttöönsä aseineen, vuonna 2023 sotaa käydään toisin kuin nyt.”
Minun mielestäni Ukrainalle pitäisi toimittaa F-16 hävittäjiä laajalla asearsenaalilla JA myös Abrams-panssarivaunuja sekä Leopard 2 panssarivaunuja.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohon jälleenrakennukseen saadaan pesämuna Venäjältä jäädytetystä 300 miljardin dollarin valuuttavarannosta.
Ilmoita asiaton viesti
Jos puhutaan historiasta, löytyy muita yllättäviä asioita.
Suomalaiset ovat joskus hyökänneet rajan yli Neuvosto-Venäjälle. Se tapahtui vuonna 1919. Tapahtumaa kutsutaan „Aunuksen retkeksi“. Sen taustalla oli halu auttaa heimoveljiä rajan takana kommunistien sorron alla.
Suomalaisia vapaaehtoisia johtivat useat tunnetut jääkärit. Joukon vahvuus oli noin 2500 miestä. Tappiot olivat noin 330-400 kaatunutta ja 600-800 haavoittunutta. Suomen valtio auttoi näitä vapaaehtoisia, mutta ei ollut virallisesti sodassa Venäjää vastaan.
Suomalaiset joutuivat vetäytymään, mutta retki ei ollut aivan turha. Osittain sen ansiosta Porajärven kunta liitettiin tilapäisesti Suomeen. Se menetettiin kuutenkin melko pian Tarton rauhan ehtojen vuoksi.
Tarkoitukseni oli osoittaa, että hyökkääjä on ollut joskus muu kuin Venäjä. Monia myöhemmin tunnettuja suomalaisia kansallisia johtajia oli tuolla hyökkäysretkellä mukana.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa huomata, että silloin oli käynnissä Suomen ja Venäjän välillä käyty Vapaussota, joka päättyi vasta vuonna 1920 Suomen ja Venäjän välillä solmittuun rauhansopimukseen:
– https://jput.fi/Vapaussota.htm
– https://jput.fi/Vapaussodan_rauhansopimus.htm
Suomen heimojen auttamiseksi vapaaehtoisvoimin käydyistä operaatioista voi lukea täältä:
https://jput.fi/Suomen_heimot.htm
Ilmoita asiaton viesti
Pienet vihreät suomalaisethan hyökkäsivät Venäjälle myös vuonna 1922, kun Petsamon Suomelle lahjoittanutta Tarton sopimusta pidettiin ”häpeärauhana”.
Ilmoita asiaton viesti
Neljä vuotta aiemmin sosiaalidemokraatit yrittivät liittää Suomen neuvostokansojen joukkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Keväällä 1918 termi ”neuvosto” viittasi vielä neuvostoihin. Saksassa, Unkarissa, Suomessa, Ukrainassa, jopa Venäjällä.
Kun Venäjän sisällissodan jälkeen perustettiin Neuvostoliitto vuoden 1922 lopussa, maailma oli jo toinen.
Ei kukaan Suomen, Viron, Latvian tai Liettuan sosiaalidemokraatti siihen halunnut liittyä.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto hyökkäsi ei-itsenäisen Suomen alueelle vasta sen jälkeen kun maastamme oli toteutettu sotilasoperaatioita (hyökkäyksiä sekä kansainvälisen merialueen miinoitus) Neuvostoliittoa vastaan.
Lisätietoa löytyy tuosta Jussi Jalosen vanhasta blogista.
Hän tuo esiin myös asiaan liittyvän perusteoksen: Mauno Jokipiin noin 700 -sivuinen järkäle Jatkosodan synnystä. Kolleegat arvioivat sitä aikoinaan että ”ja kiveäkään ei jäänyt kääntämättä”.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jojalonen/91751-jatkosodan-synty/
Ilmoita asiaton viesti
Millä tavalla Suomi oli ei- itsenäinen Jatkosodan alussa? Ei kansainvälisen merialueen miinoitus ollut sotatoimi NL:oa vastaan. Se oli sotatoimi, kun NL miehitti Viron ja otti sen vesialueen haltuunsa. Talvisota ja jatkosota olivat samaa yhtenäistä puolustustaistelua miehittäjä-NL:oa vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelen, että et levitä venäjämielisiä ja Suomenvastaisia valheita minun blogissani.
Suomalaiset sukellusveneet aloittivat Venäjän miehittämänä olleen Viron rannikon miinoituksen 22.6.1941 kello 07.38, eli sen jälkeen kun Venäjä oli jo hyökännyt Suomen kimppuun alkaen kello 6.05.
https://jput.fi/Suomi_miinoitti_Viron_rannikkoa.htm
Saksalaiset lentokoneet starttasivat Suomen alueelta Utista ja lensivät ilman pommikuormaa tai miinakuormaa Suomesta Itä-Preussiin, eikä hyökkäämään Venäjän alueelle.
https://jput.fi/lentotoiminnasta_Utissa_22061941.htm
Jne., jne. Minun artikkeleissani on tarkat lähdeviitteet luotettaviin lähteisiin.
On viheliästä, että pitkän, syvän ja synkän suomettumisen ajan valheita levitetään edelleen julkisuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Jalosen alustus on järkevä ja edelleen täysin pätevä. Mihin Varilan termi ”ei-itsenäinen” perustuu, jää tietysti hiukan hämäräksi, eikä Jalonen sitä käytä. Yhteiset sodan valmistelut Saksan kanssa olivat kesäkuussa 1941 jo pitkällä.
Ilmoita asiaton viesti
Jo seuraavana vuonna imperialistinen USA lend&liisasi itäystävälle loputtomasti sota- ym matskua suomidemarien ja Saksan veljespuolueen hävittämiseksi maan päältä.
Ilmoita asiaton viesti
Amerikkalaisiltahan voi tietysti kysyä, kuinka moni on jossain vaiheessa halunnut hävittää maan päältä vaikka Tannerin, Fagerholmin, Brandtin tai Schmidtin.
Duke Ellingtonin ensimmäisen Carnegie Hall -konsertin lipputulot menivät materiaaliapuun Stalinille, joten ilman liittoutuneiden yhteistyötä maailmalla ei olisi siitä tehtyä levytystä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä vikaa on sodan valmistelussa, kun tiedettiin, että NL hyökkää varmasti uudestaan Suomeen, kuten sitten hyökkäsikin. Sen jälkeen omien ryöstettyjen alueiden takaisin hakemisen oli myös suurimman osan kansan tahto.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten sanottu, Jalosen alustus on edelleen pätevä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ja Ruotsi on kutsuttu mukaan vieraiksi ”Bukarestin yhdeksikkö”-formaattiin, joka yhdistää Itä-Euroopan maita Venäjän raja-alueella. Näkyvimmin tuota formaattia edistävät Romania ja Puola.
https://www.rri.ro/en_gb/september_7_2022_update-2667632
Ilmoita asiaton viesti
Käsittäkseni aseapu ja taloudellinen tuki Ukrainalle riittää siihen, että Ukraina kykenee vapauttamaan lailliset alueensa Venäjän brutaalin miehityksen alta.
Aseita ja a-tarvikkeita pitää kuitenkin toimittaa enemmän ja nopeammin.
Ei länsimailta suinkaan ole aseet loppumassa – toivottavasti ei lopu myöskään tahto toimittaa aseita Ukrainalle. Tähän saakka näyttää lupausten tasolla hyvältä – luvataan toimittaa kunnes Ukraina voittaa sodan.
Ilmeisesti suurin ongelma on henkisellä puolella. Ei haluta toimittaa länsimaisia taistelupanssarivaunuja ja hävittäjälentokoneita, eikä pitkän matkan tykistöohjuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Pakotteita pitäisi tietysti kiristää Venäjää vastaan.
Esimerkiksi Saksa on ollut tavattoman typerä hirttäytyessään Venäjän maakaasuun ja ajaessaan hyviä ydinvoimaloitaan alas.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä Juhani Putkinen!
Vihjaatte minun valehtelevan. Saatte anteeksi, vaikka tuskin edes pyydätte.
Itseoppineen harrastelijan tutkimuksissa usein käy niin, että Vakaumus määrää tulkinnan jo ennalta. Ja jos havaintoaineisto osoittaa muuta, se määritellään valheeksi.
Kaksi esimerkkiä harrastuksenne tiimoilta käynee nyt havainnollistukseksi sekä lukijoillenne että teille itsellenne.
A) Teidän mukaan Puolustusvoimat valehtee kotisivuillaan.
__________________________________________________________
Puolustusvoimien kotisivulla valehdellaan
Lainaus 14.2.2007:
”Suomen Merivoimien sukellusveneet olivat Jatkosodan aattona 21.6.1941 Emäsalon selällä. Saman päivän iltana saivat veneet Merivoimien Esikunnalta käskyn aloittaa miinoitustoiminta suunniteltuihin kohteisiin Viron rannikon edustalla. Veneisiin lastatut miinat olivat saksalaisvalmisteisia, jottei miinanlaskijoiden kansallisuus selviäisi Neuvostoliitolle miinoitteen mahdollisesti paljastuessa. Suomihan ei vielä virallisesti ollut sodassa Neuvostoliiton kanssa. Miinoitteiden laskeminen alkoi kello kahdeksan illalla 21.6.1941, ja 22.6.1941 mennessä olivat kaikki kolme sukellusvenettä kukin laskeneet 20 miinan miinalastinsa.”[vii]
Kerrataan. Puolustusvoimien kotisivulla valehdellaan suomalaisten sukellusveneiden aloittaneen miinoitteiden laskemisen jo 21.6.1941 kello 20.”
__________________________________________________________
B) Teidän mukaanne professori Mauno Jokipii erehtyy tai valehtelee
___________________________________________________________
Mauno Jokipii
”Uttiin jätetyn suomalaisen kentänhuoltojoukkueen sotapäiväkirja sanoo 22.6.: »Aamuyöllä n. klo 2.00 tienoilla alkoi saapua saksalaisia pommikoneita suuri määrä, ehkä siinä satakunta konetta, laskeutuen Utin kentälle» … »Varhain aamulla lähtivät saksalaiset koneet Utista sotaretkelleen.» Tiedämme jo, että jälkimmäinen lause ei pidä paikkaansa, vaan pommituksensa jo suorittaneet koneet lähtivät tankattuaan tyhjinä paluulennolle Itä-Preussiin. Jos noin 50 koneen lasku yöllä ja nousu aamuyöllä lasketaan yhteen, saataisiin näköhavaintojen em. ylen korkea määrä. Silloin eri suunnilta110 tulleet tiedot voitaisiin auttavasti yhdistää.”[i]
___________________________________________________________
Ilmoita asiaton viesti
Pieni tutkimustekninen vihjeeni on seuraava:
Mitä läheisemmäksi itselleen tutkija kokee tutkimansa ilmiön, sitä suurempi haaste hänelle on omien subjektiivisten tuntemustensa, toiveidensa tai arvojensa hallinta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, se on kylmä tosiasia, että suomettuneet Suomen Puolustusvoimat valehteli kotisivullaan. Juuri kuten artikkelissani kirjoitin. Olen todistanut arkistolähteiden avulla artkkelissani, että ensimmäinen miina laskettiin kello 07.38. Olen hankkinut silloisesta Sota-arkistosta todisteet ja annan artikkelissani niihin tarkat lähdeviitteet. Kukaan ei ole esittänyt todisteita siitä, että olisin väärässä – nimenomaan todisteita. Anonyymisti voi tietysti väittää ihan mitä hyvänsä – mutta väite ei ole todiste.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedoksi, että Suomen Puolustusvoimat on poistanut sen valheen sukellusveneiden miinoituksesta kotisivultaan. Artikkelia ei enää löytynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Mauno Jokipii nimenomaan kertoo lainauksessa, että Utista startanneet koneet lensivät Itä-Preussiin – eikä hyökkäämään Venäjän alueelle.
Minä olen artikkelissani tarkentanut asiaa, tietysti taas tarkoin lähdeviittein.
Suomi kielsi saksalaisia tekemästä operatiivisia lentoja (hyökkäämästä Venäjälle) Suomen alueelta ennen kuin Venäjä ensin hyökkää Suomen kimppuun. Saksa totteli Suomen kieltoa. Sitten kun Venäjä oli jo todistettavasti hyökännyt Suomen kimppuun, niin Saksan sodanjohto pyysi Suomelta lupaa aloittaa operatiiviset lennot Suomen alueelta ja Suomi antoi luvan – alkaen 25.6.1941. Krosbyn mukaan ensimmäinen pommituslento Suomen alueelta tapahtui 25.6.1941 kello 11.
https://jput.fi/Jatkosodan_alku.htm
Molotov myönsi Paasikivelle Moskovassa Venäjän hyökänneen ENSIN.
Ilmoita asiaton viesti
Minun nähdäkseni uskotte juuri niihin lähteisiin, joita haluatte nähdä. Laittomia operaatioita harvemmin kirjoitetaan julki. Puolustusvoimilla kenties on tietoa, jota teillä ei ole.
Historiantutkimus on sen vuoksi laaja-alaista päättelyä. Tavallaan salapoliisina toimimista. Oleellista ei siis ole pelkästään että a) mitä sanottiin tai kirjattiin, b) mitä jätettiin sanomatta tahi kirjaamatta mutta joka tehtiin tai tiedettiin sekä c) mitä ei tiedetty!
Juuri tuossa on se harrastelijatutkijan ja ammattilaisen ero.
Minulle argumentaatio kanssanne riittää tällä erää tähän.
Ilmoita asiaton viesti
Siitä vaan esittämään todisteet – tarkoin lähdeviittein luotettaviin lähteisiin – siitä, että Suomi olisi hyökännyt Venäjän alueelle ennen 22.6.1941 kello 6.05:
https://jput.fi/Kello_6_05_alkaen.htm
Kukaan ei ole tähän mennessä siihen kyennyt.
Kirjoitin Jatkosodan alusta myös sotilasaikakauslehteen Suomen Sotilas. Sitäkään kautta ei tullut vastalauseita esittämääni Jatkosodan alusta.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaiset saa sotien jälkeen olla pää pystyssä, mutta venäläiset saa katsoa häpeillen kengänkärkiään jos niitä on enää jäljellä.
Pitämällä demokratiamme, jolloin tavallaan voitimme sodan, ja kehitys on ollut venäjään nähden monikertaista.
Nyt pitää olla tarkkana että tässä Venäjän kaaoksessa varjossa muhii Karjalan palautus joko: 1)Tipahtaa äkkiarvaamatta syliin. 2) Venäjä tarjoaa ostaa. 3) Häviää sodan, niin että Venäjän kansantasavallat rajoilla jaetaan, tai varastetut alueet palautetaan.
Jos Venäjä yrittää edes uutta alkua, nämä palautukset on uhrattava luottamuksen eteen.
Minäkin saisin 100 hehtaaria umpimetsää Salmista.
Ilmoita asiaton viesti
Oletan Venäjän häviävän tämän hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan.
Se saattaa johtaa johonkin, mutta en tiedä mihin.
Ilmoita asiaton viesti
Roistovaltio Venäjä on, mutta sen imperialisuudesta on kohta muisto vain.
Valtio vajoaa suuruudenhulluudestaan jyrkällä syöksyllä.
Hyvä niin!
Ilmoita asiaton viesti
Pertti, se on vain hetkellistä.
Venäjä on ollut imperialistinen jo noin 500 vuotta, on sitä parhaillaan ja tulee olemaan jatkossakin – ihan järjestelmästä ja johtajasta riippumatta:
https://jput.fi/Imperialistinen_Venaja.htm
Välillä Venäjällä on vastoinkäymisiä ja sen miehittämänä oleva alue supistuu – sitten Venäjä taas ”ottaa vauhtia” ja valtaa taas muiden valtioiden sekä kansojen asuinalueita brutaaliin miehitykseensä.
Ilmoita asiaton viesti