Joe Biden on ongelma demokraattisten maiden turvallisuudelle

Toki myös Donald Trump voisi olla ongelma, mutta Trump ei ole USAn presidentti, vaan Biden on. Minä en kirjoita nyt Trumpista vaan Bidenista. Mahdolliset kommentoijat pysykää asiassa, älkääkä kirjoittako minun blogiini Trumpista.

Afganistan

USA panosti Afganistanin demokratisointiin erittäin suuria summia rahaa, rakensi kouluja, sairaaloita, koulutti afgaanisotilaita, varusti heitä varsin hyvin, jne., jne.

Sitten Joe Biden heitti ne kaikki ponnistelut historian roskatynnyriin ja veti USAn joukot Afganistanista katastrofaalisella tavalla – päästäen kiihkoislamilaiset (Taleban) uudelleen valtaan Afganistanissa.

Ukraina

Ukraina on kiistatta demokraattinen valtio. Imperialistinen roistovaltio Venäjä on käynyt hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan jo karkeasti 10 vuotta ja täysimittaista hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan alkaen 24.2.1022, eli tänään tätä kirjoittaessani 14.4.2024 on menossa vähintäänkin 781. sotapäivä.

Mahdollisimman vähän ja mahdollisimman myöhään

Bidenin USA on toki auttanut Ukrainaa varsin merkittävässä määrin, mutta verrattuna USAn bruttokansantuotteeseen kuitenkin mitättömän vähän – ja aina mahdollisimman vähän ja mahdollisimman myöhään.

Ukraina olisi tarvinnut merkittävän määrän Abrams taistelupanssarivaunuja. Biden vastusti viimeiseen saakka ja lopulta lupasi 31 kpl, vaikka olisi mainiosti voinut antaa vaikka 300 kpl erittäin nopeasti. Aloitti koulutuksen myöhään ja antoi mahdollisimman vähän mahdollisimman myöhään.

Ukraina olisi tarvinnut ja tarvitsisi merkittävän määrän F-16 hävittäjiä. Biden on vastustanut viimeiseen saakka, eikä ole edelleenkään luvannut, eikä luovuttanut ensimmäistäkään USAn F-16 hävittäjää Ukrainalle. Vaikka USA:lla on niitä ”koipussissa” suuri määrä.

Ukraina olisi tarvinnut ja tarvitsisi merkittävän määrän 300 km kantaman ATACMS-ohjuksia raskaisiin raketinheittimiinsä HIMARS. Ei yhtään kappaletta vieläkään. Olisi mistä antaa, vaan ei anna.

Iskut vihollisen alueelle ovat Bidenin mielestä kiellettyjä, vaikka ovat erittäin tärkeitä Ukrainan maanpuolustuksen kannalta.

Luetteloa voisi jatkaa, vaikka miten pitkään, mutta jo mainitut esimerkit näyttävät, että Bidenillä ei ole halua auttaa Ukrainaa voittamaan puolustussotaansa imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan.

Israel

Israel on Lähi-Idän ainoa aidosti demokraattinen valtio, jota USA on perinteisesti tukenut varsin suurin rahasummin joka vuosi jo vuosikymmenien ajan, hyvä.

Hamas teki suuren terrori-iskun israelilaisia siviilejä vastaan, joten Israelin laillinen johto teki päätöksen tuhota terroristijärjestö Hamas – oikein. Vaan Joe Biden on taas kantona kaskessa – ei saa tehdä sitä, ei saa tehdä tätä.

Iran varustaa terroristijärjestöjä mm. Hamas, Hizbollah, Huthit, jne. Venäjä on puolestaan Iranin kaveri, eli myös Venäjä on auttamassa kiihkoislamilaisia terroristijärjestöjä.

Israel aivan oikein iski Iranin tasavaltalaiskaartin johtajiin Syyriassa, ne toimivat Israelia vastaan.

Iran teki suuren iskun Israeliin ballistisilla ohjuksilla, risteilyohjuksilla ja räjähdelennokeilla. Olisi luonnollista, että Israel iskisi Iraniin, mutta taas Joe Biden on vastaan.

Vielä Trumpista

Joe Biden on USAn presidentti, ei Donald Trump.

Tulen poistamaan Trump-kommentit tästä artikkelistani.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu